Marco Pašalić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
MNOGI SU ISPRED NAS

Kakvo je ovo podcjenjivanje? Superračunalo odredilo favorite za Euro, Hrvatske nema ‘ni na mapi‘

Analiza Opte najveće šanse daje Engleskoj i Francuskoj, a najmanje Gruziji i Albaniji
Piše: SNObjavljeno: 04. lipanj 2024. 10:58

Poznata stranica za analizu podataka Opta objavila je izračune za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, prikazavši koje reprezentacije imaju najveće šanse za zlato. Rezultati koje je ponudio njihov superračunalo mogli bi vas iznenaditi, jer ako gledamo krug pravih favorita, Hrvatske nema "ni na mapi".

Vatreni su, naime, tek 10. reprezentacija s najvećim šansama za veliko slavlje u Njemačkoj! Superračunalo daje nam 34,4 posto šanse da ćemo proći skupinu, 14 posto da stižemo u polufinale, 5,7 da idemo do finala, a tek dva posto da ćemo se okititi zlatom.

Najveći favorit za pehar je Engleska (19,9 posto), vrlo blizu nalazi se Francuska (19.1) kao drugi najistaknutiji kandidat, a ispred Hrvatske još su domaćin Njemačka (12,4), Španjolska (9,6), Portugal (9,2), Nizozemska (5,1), Italija (5), Belgija (4,7), pa čak i Danska (2,2). Prema Opti, najveće šanse za vodeće pozicije naše B skupine imaju Španjolci (59,1 posto) i Talijani (47,2).

Nakon Hrvatske, na listi su Turska, Austrija i Švicarska, koje se kreću između jedan i dva posto, a zatim slijede Srbija, Škotska, Ukrajina... Najveći autsajder je Gruzija s 0,1 posto šanse za trijumf, a zatim član naše skupine Albanija s 0,2.

Linker
26. lipanj 2024 20:13