Gianluigi Buffon

 Beautiful Sports/buriakov/imago Sportfotodienst/profimedia
UTAKMICA ODLUKE

Legendarni Buffon najavio dvoboj s Vatrenima i upozorio Talijane: ‘Ako smo to mislili, prevarili smo se‘

‘Španjolska ima nešto više talenta od Hrvata, ali u principu je to vrlo slično‘
Piše: SNObjavljeno: 21. lipanj 2024. 22:32

Gianluigi Buffon, legendarni vratar Italije od 176 nastupa za reprezentaciju Azzurra, osvrnuo se na pobjedu svoje nacije nad Albanijom (2:1), loš provod kontra Španjolaca (0:1) i nadolazeći izazov nasuprot Hrvatske.

- Jučer smo dobili povratnu informaciju kakvu nismo očekivali. Protiv Španjolaca smo izgubili fokus, nije bilo brzine kao protiv Albanije - započeo je Buffon, da bi potom oslikao dva različita raspoloženja unutar talijanskog tabora.

- Mislili smo da smo već dosegli visoku razinu, no Španjolska nam je dala drukčiju povratnu informaciju. Ako smo nakon Albanije mislili da zavrjeđujemo devet bodova u skupini, prevarili smo se, jer sada je pitanje vrijedimo li i četiri boda. Bili smo dovoljno dobri da Albance učinimo ekipom koja izgleda kao da stiže iz nekog nižeg ranga, a u nedjelju je netko mogao pomisliti isto i za nas.

image

Igrači Italije nakon poraza

ALBERTO PIZZOLI Afp

Naravno, sva pozornost Azzurra sada je usmjerena na ogled u ponedjeljak. Hrvatska - Italija u Leipzigu od 21 sat, pa tko koga, kako bi to rekao jedan poznati HNL trener. Doduše, Talijani su u nešto ugodnijoj poziciji jer odgovara im i bod.

- Španjolska ima nešto više talenta od Hrvata, ali u principu je to vrlo slično. Bit će to utakmica potpuno drukčijeg ritma, moramo odigrati najbolje što možemo i biti svjesni da smo zreli za dobre rezultate. Ne smije biti straha, tko god je u grču, mora ga prevladati. Radimo sjajan posao, mnogi bi voljeli biti na našem mjestu. Za početak, potrebno je vratiti samopouzdanje i pronaći samog sebe. Uvjeren sam da ćemo na kraju odigrati bolju utakmicu i da ćemo drukčije razgovarati nakon susreta - zaključio je Buffon.

Linker
21. lipanj 2024 22:32