TOM DUBRAVEC Cropix
HRVAT JE IDOL

Legendarni Nijemac otkrio: ‘Volio bih da sam mogao zaigrati s Lukom Modrićem, on je pravi kapetan, lider‘

‘On je jedan od najboljih na svijetu. I dalje može raditi razliku na najvišim razinama‘
Piše: SNObjavljeno: 01. lipanj 2024. 07:30

Jedan od najboljih njemačkih nogometaša svih vremena, legendarni Lothar Matthäus, bio je gost devetog izdanja Dalmatinko Cupa u Zadru gdje je stigao u ulozi trenera.

- Nisam ovdje prvi put. Često sam u Zadru s obitelji i prijateljima na odmoru. Sviđa mi se vaša država, vrijeme, ljudi su ljubazni i nisam nimalo razmišljao kada su me pozvali na turnir - otkrio je Matthäus u razgovoru za Sport klub, pa otkrio kako stvari stoje uoči početka Europskog prvenstva.

- Jako smo sretni zbog domaćinstva, očekujemo bolje rezultate nego na zadnjih nekoliko velikih turnira. Njemačka svakako ima momčad koja može osvojiti naslov, kao još 5-6 reprezentacija. Među njima je i Hrvatska.

image
SVEN HOPPE Dpa Picture-alliance Via Afp

Koga iz hrvatske reprezentacije najviše pratite?

- Modrić je taj, on je glavno lice hrvatskog nogometa zadnjih 20 godina. Sjajan je kapetan, lider, čini nogomet zanimljivijim i ljude sretnijima. I u Realu je takav. On je i idol mladima, ne samo na terenu, nego i izvan njega, a u Hrvatskoj ima herojski status. S obje je noge čvrsto na zemlji.“

Je li on igrač s kojim biste voljeli zaigrati dok ste još bili aktivni?

- Sigurno. On je jedan od najboljih na svijetu i pokazuje to i za klub i za reprezentaciju. I dalje može raditi razliku na najvišim razinama.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDJE

Linker
01. lipanj 2024 07:30