Luis de la Fuente

 INA FASSBENDER Afp
PRVI PUT NA EURU

Luda situacija u hrvatskoj grupi: Nevjerojatni Španjolac mijenja kompletnu momčad, svih 11 igrača, čak i vratara!

‘Svi imaju priliku igrati ovdje na visokoj razini, stoga sam potpuno miran oko toga‘, kaže de la Fuente
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. lipanj 2024. 10:06

S dvije pobjede u prva dva kola Španjolska je osigurala prvo mjesto u skupini B te joj susret 3. kola s Albanijom nema nikakvu rezultatsku važnost.

Izbornik Luis de la Fuente našao se u prilično komfornoj situaciji te ima priliku odmoriti svoje udarne snage za ostatak turnira na kojem namjerava ostati dugo, sve do finala u Berlinu 14. srpnja.

Sve ukazuje na to da će Španjolci promijeniti kompletnu početnu postavu. UEFA na svojim stranicama najavljuje sljedeću jedanaestoricu Furije: Raya - Navas, Vivian, Laporte, Grimaldo - Merino, Zubimendi, Olmo - Torres, Joselu, Oyarzabal.

- Albanija ima fantastične navijače i već je napravila iznenađenje. Znamo da će nam biti jako teško. Napravit ćemo promjene i osjećamo da je to ispravno. Imamo potpuno povjerenje u naših 26 igrača koji su u reprezentaciji. Svi imaju priliku igrati ovdje na visokoj razini, stoga sam potpuno miran oko toga. Zanima nas samo pobjeda jer želimo pobijediti u svakoj utakmici – izjavio je španjolski izbornik.

Ovakva odluka mogla bi u nekom ludom raspletu utjecati i na sudbinu Hrvatske, ali naglašavamo, to bi zaista morao biti jedan prilično nevjerojatan kraj prvog kruga.

Hrvatska, naime, može proći u osminu finala i s remijem protiv Itaije, tada bi imala dva boda, no sada je to svedeno tek na teoriju jer se mora poklopiti još pet rezultata.

U tom bi slučaju upravo ova jako promijenjena Španjolska morala poraziti Albaniju, a u skupini C koja se igra u utorak, Danska mora pobijediti Srbiju, dok Engleska mora dobiti Sloveniju s najmanje tri ili više gola razlike. Potom Portugal i Turska u skupini F moraju u srijedi slaviti protiv Gruzije i Češke.

Hrvatska bi remijem protiv Italije produžila život za najmanje 24 sata dok se ne odigraju susreti skupine C. Kada bi oni završili po našim željama, Vatreni bi dobili dodatna 24 sata u Njemačkoj, dok se ne okonča i skupina F.

Albanija, pak, može proći u osminu finala ako pobijedi Španjolsku, a Hrvatska svlada Italiju. U tom slučaju Albanija i Hrvatska imale bi po četiri boda, a kriteriji za plasman su ukupna gol-razlika ili veći broj postignutih pogodaka ako je gol-razlika ista. Ako je i to jednako, gledali bi se disciplinski bodovi ili renking iz europskih kvalifikacija.

Albanija ne može do osmine finala ako izgubi, ili ako remizira, a Hrvatska dobije Italiju. Vatreni neće proći skupinu ako izgube, ili ako remiziraju, a Albanija izbjegne poraz protiv Španjolske.

Tablice omogućuje Sofascore
Linker
24. lipanj 2024 12:57