Lovro Majer

 GORAN MEHKEK Cropix
SNAŽNE RIJEČI

Majer ne sumnja u Vatrene: ‘I dalje mislim da imamo najjači vezni red na svijetu, oni bi se nas trebali bojati‘

Dalićeva uzdanica imala je sezonu punu uspona i padova na klupskoj razini, ali vjeruje u uspjeh
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. svibanj 2024. 17:59

Lovro Majer imao je sezonu u kojoj je njegov Wolfsburg prošao velike amplitude, a u reprezentaciji je u Egiptu protiv domaćina odigrao vrlo dobru utakmicu u finalu tamošnjeg turnira.

- Prva sezona u Njemačkoj nije bila ostvarenje cilja, što se tiče ekipnog rezultata, daleko smo od zacrtanog. Osobno sezona je bila zanimljiva i jako dobra priprema za Euro. Ne mogu reći da je bila dobra niti loša, ali puno sam toga naučio. Nogomet je ekipni sport, ako momčad nema rezultat teško je pojedincu pokazati što zna, međutim statistički sam poprilično zadovoljan, a puno sam napredovao, to sam najbolje osjetio na dva-tri okupljanja s reprezentacijom - kazao je Majer koji je komentirao skupinu na Euru.

image
MAX ELLERBRAKE Dpa Picture-alliance Via Afp

- Skupina je najteža, Španjolci, Albanci i Talijani su vrlo kvalitetni, no skoro svi naši igrači su u jako dobro formi, mislim da bi se oni nas trebali bojati. Iako je jasno da nikome neće biti lako.

Majer je veznjak, no u reprezentaciji obično djeluje na desnom krilu.

- Nemam problema igrati na krilu ili na drugoj poziciji. Nisam razgovarao još o tome s izbornikom, tek se okupljamo. Osjećam se na tom mjestu sada jako dobro jer sam puno napredovao u reprezentaciji u toj ulozi. Igrao sam u reprezentaciji i desno, i u sredini, i na šestici, sve mogu obaviti na iznimno dobroj razini.

Kako gledate na uspjehe reprezentacije otkako ste njezin dio, bronca u Kataru, srebro u Ligi nacija...

- Osobno ni tada kad je završio SP u Kataru, čak niti do danas nisam svjestan što smo napravili, mislim da ću to tek spoznati do kraja kroz dvadeset-trideset godina. Tada će mi biti jasno kakav je uspjeh biti treći na svijetu. Naši su rezultati nevjerojatni, sami smo postavili visoko letvicu, neće to biti lako držati, ali ova reprezentacija je to više nego sposobna.

U vrijeme SP-a u Kataru velike večina stručnjaka tvrdila je da Hrvatska ima najbolji vezni red na svijetu. Je li još uvijek tako ili su sada neke druge reprezetnacije jače u tom dijelu igre?

- I dalje stojim pri tome da imamo najbolji vezni red. Dolaze nove utamice na Euru, ova dokazivanja, sve od prije se zaboravlja, ali i dalje stojim pri tome da je tako. Vjerujem da ćemo to pokazati u Njemačkoj.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Čuje li se s Danijem Olmom s kojim je igrao zajedno u Dinamu, a bit će suparnik u prvoj utakmici?

- Nismo previše razgovarali, čuli smo se na kraju sezone vezano za ulaznice. On je fokusiran na sebe, ja na svoju reprezentaciju. Dobri smo prijatelji, kad se vidimo sretni smo što smo se vidjeli.

Kome nedostaje ulaznica?

- Ja sam njega pitao ima li koju viška, meni će trebati - nasmijao se Lovro.

U finalu Lige prvaka Luka Modrić i Real igraju s Borussijom Dortmund koju dobro poznaje iz Bundeslige. Kome daje veće šanse?

- Zanimljivo je to finale, Real je veliki favorit, zbog kvalitete i iskustva osvjanja. Sigurno će biti zanimljiva utakmica. Veliku prednost dajem Realu - zaključio je Lovro Majer.


Ivica Ivušić stigao je na okupljanje nacionalne vrste s prvim povijesnim trofejom Pafosa, ciparskog kluba u kojem zarađuje za život.

- Sezona je bila uspješna, osvojili smo kup, prvi trofej koji su vlasnici toliko priželjkivali. Meni je individualno velika stvar doći u takvom raspoloženju u reprezentaciju - kazao je Ivušić.

U nacionalnoj vrsti nosi dres s brojem 23 koji je prije pripadao Danijelu Subašiću.

- Velika je čast nositi broj 23 nakon Subašića. Prošlo okupljanje bilo je jako uspješno zbog tri obranjena "penala" u utakmici s Tunisom, ali najvažnija je ekipa. Na Euru nas čeka teška skupina, tri velike reprezntacije i jedna nagazna mina. Moramo biti koncentrirani na svaku utakmicu, od Španjolske do Italije u trećem kolu.

Odnos trojice vratara je jako dobar. Bodre se kod svake obrane, vidi se da su Livaković, Ivušić i Labrović prijatelji.

- To je od velike važnosti. Bitno je da smo homogeni svi skupa kao ekipa, mi golmani smo zapravo ekipa unutra momčad. Moramo funkcionirati, zna se pozicija svakog vratara, moramo bit spremni ako dođe red na nas, da netko uskoči iz drugog plana.

Ivušić je pričuvni vratar bio i na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je osvojena bronca, kao i drugi igrači, kao i Majer prije njega, kazao je da zapravo još nije dovoljno svjestan veličine tog dometa.

- Bit ćemo svjesni tek za desetak godina kakav smo rezultat tamo napravili - istaknuo je Ivušić.

image

Ivica Ivušič, Marko Pjaca, Damir Misković

DAMIR SKOMRLJ Cropix

U finalu Lige prvaka Real Madrid - Borussija Dortmund nema dvojbe.

- Navijat ću za Real zbog Luke Modrića, očekujem da osvoje naslov prvaka...

Na treningu u srijedu prilično dugo zadržao se u razgovoru s Damirom Miškovićem predsjednikom Rijeke. Ističe kako je zadovoljan na Cipru, ali pitali smo ga je li pala ponuda da se vrati u Rijeku.

- Iz Rijeke sam, Mišković je predsjednik, nije čudno što smo porazgovarali. Imamo dosta zajedničkih tema. Sigurno da bih se jednog dana volio vratiti kući - priznao je Ivušić.

Linker
30. svibanj 2024 18:08