Lovro Majer 

 DAMIR KRAJAC Cropix
PUCA OD SAMOPOUZDANJA

Moćni Vatreni zadaje Daliću slatke muke: ‘Ovaj gol ima posebnu dimenziju. Petko? Napravio je to sto puta‘

‘Kužimo se, imamo jako kvalitetne igrače i uživamo udržavnom dresu‘, govori dvostruki strijelac
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. lipanj 2024. 18:35

Lovro Majer dominirao je travnjak na utakmici sa Sjevernom Makedonijom, zabio dva gola, vodio akcije, razigravao. Počeo je kao desno krilo, kasnije bio zadnji vezni, mijenjao je pozicije, a na svakoj se osjećao odlično. Ako Zlatko Dalić nije mislio započeti utakmicu sa Španjolskom s njim u početnoj postavi, dao mu je za misliti.

- Izgledalo je super, cijelu utakmicu sam se dobro osjećao. Golovi to sve dižu na još višu visinu, ali bez obzira na pogotke bilo je sjajno. Lijepo mi je igrati u reprezentaciji, kužimo se, imam jako kvalitetne suigrače, uživam igrati u državnom dresu. Eto, lijepo mi je sve to izgledalo - kazao je Majer.

Napredovao u Bundesligi

Uživao je on na terenu, ali i mi gledajući ga s tribine ili na televiziji, njegova je igra puna vedrine i moći, više nego u Wolfsburgu, pa i ranije i Rennesu.

- Moram reći da se i ja isto tako osjećam, iako sam već puno puta kazao da se osjećam dobro i u Wolfsburgu. Ne možemo pobjeći od činjenice da u reprezentaciji igram s daleko kvalitetnijim igračima. Puno se bolje razumijemo. Sezona je u klubu ekipno bila jako teška. Nogomet je momčadski sport, ako nema rezultata, teško pojedinac može iskočiti iz toga. Međutim, jako sam napredovao u Bundesligi, u Njemačkoj, mislim da se to pokazuje i sretan sam. To je moj opis situacije.

image

Lovro Majer

DAMIR KRAJAC Cropix

Prvi gol dao je iz slobodnog udarca. Ne zabija ih baš često...

- Postigao sam ih u profesionalnoj karijeri pet. Ovaj je lijep i drag, za reprezentaciju je zato ima posebnu dimenziju. Bilo bi još bolje da je službena utakmica, ali i ovo je priprema za Euro.

Kod drugog pogotka Bruno Petković mu je ostavio loptu petom.

- Očekivao sam, Petko je stotine puta tako odigrao... Dobro ga zna. Zaderao sam mu se - Petko, Petko, Petko. Mislim da me je čuo. To je njegov nogomet, uživam igrati s Petkovićem.

U Egiptu je bio najbolji igrač utakmice u finalu turnira kojeg je Hrvatska osvojila, sa Sjevernom Makedonijom je to ponovio, postigao je u ta dva ogleda tri gola, tjera izbornika na brige kako će sastaviti momčad. Netko bi rekao slatke...

- Što reći? Ne volim komentirati to na taj način i stavljati se u te priče bih li igrao ili ne bih. Igram, uživam, dajem sve od sebe, osjećam se super na terenu igrajući za reprezentaciju, izbornik će na kraju odlučiti. On će procijeniti tko mu je u tom trenutku najpotrebniji, tko je najspremniji. To ovisi i o protivniku, o utakmici.. Eto, stvarno ne razmišljam o tome.

Ako će s La Rojom u Berlinu vezni red biti Modrić, Brozović, Kovačić, što se očekuje, Majer kandidira za desno krilo, formalno krilo jer pravi specijalist za tu poziciju u rosteru ne postoji, osim Marca Pašalića. Kad to on igra dakako da više ulazi u međuprostor po šrini, nego okomito... No, očito je da sada puca od samopouzdanja.

Portugal kao Španjolska

- Imam samopouzdanja. Super mi je, spreman sam, zdrav sam, igram nogomet, radim ono što volim i uživam u tome.

Izvodi slobodne udarce, kornere, veća je odgovornost na njemu nego prije...

- Ne razmišljam o tome kao o odgovornosti. Samo igram svoj nogomet. Stručni stožer i suigrači odlučili su da u nekim prilikama izvodim prekide. To sam dosta vježbao, i dan-danas vježbam na treninzima i poslije njih. Dobro mi to ide, drago mi je da pomaže ekipi i da joj donosi nešto.

Slijedi prijateljska utakmica s Portugalom, pa Euro...

- Portugal je kao simulacija Španjolske, ali rekao bih da mogu biti zeznutiji nego Španjolska zato što su okomitiji, konkretniji, dok Španjolci više vole kontrolirati utakmicu pa onda doći do situacija. Bit će puno teža utakmica nego sa Sjevernom Makedonijom, ali opet na kraju krajeva to je prijateljski dvoboj, kakav god bio rezultat ne treba se obazirati na to. Najbitniji je Euro, to je sasvim drugo. Idemo u Portugal dati sve od sebe, ali ipak paziti da se nitko ne ozlijedi.

image

Lovro Majer

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Je li pretjerano kad kažu da smo u skupini smrti?

- Nije pretjerano, to je istina. Kako god to netko nazvao – grupa smrti ili najteža skupina, to je realno, ali opet, na nekoliko natjecanja napravili smo rezultate, i nas se tu nešto pita. No, neće biti lako. Idemo utakmicu po utakmicu kao na svakom velikom turniru i vjerujem da možemo ponoviti dobar rezultat.

Je li lakše kad imate iza sebe Katar, niste više debitant na najvećoj pozornici?

- Ne znam. Možda da, iako ne bih se zanosio s time sam bio na Svjetskom prvenstvu pa je sad to neka moja prednost. Rekao bih da mi je sama po sebi svaka nova utakmica koju igram za reprezentaciju sve lakša. Nema tu pravila... Bitno je kakav si trenutačno, kako se osjećaš, a ja se super osjećam.

Na kraju je ustvrdio:

- Sezonu u Wolfsburgu ne možemo vratiti, ali kad vidite kakvu mi reprezentaciju imamo, u kakvim klubovima igraju naši igrači, naravno da sam ovdje i ja bolji.

Linker
04. rujan 2024 12:52