INA FASSBENDER Afp
ŠTO SPREMA SYLVINHO?

Napadač Dinama i bivši igrač Osijeka napadaju Vatrene? ‘Ako će oni zaigrati od prve minute, dobivamo 2:0‘

Trener Dukagjinija mišljenja je da Hoxha i Daku moraju startati protiv Hrvatske
Piše: SNObjavljeno: 19. lipanj 2024. 09:28

U Hrvatskoj se s nestrpljenjem iščekuje okršaj Vatrenih s Albancima u 2. kolu skupine B Europskog prvenstva u Njemačkoj. Jesmo li protiv Španjolske imali samo slab dan, mogu li nas iznenaditi Albanci, ili će Vatreni po tko zna koji put pokazati da su najbolji kad je najteže? Odgovore na sva ta pitanja dobit ćemo nakon utakmice koja započinje u 15 sati.

Što je izbornik Zlatko Dalić pripremio za Albance, više-manje je poznato, na kraju krajeva trebamo gledati isključivo sebe i pobjeda Vatrenih ovisi isključivo o njihovoj predstavi. No, što li je za Vatrene pripremio albanski izbornik Sylvinho?

Kako tvrdi Ismet Munishi, trener Dukagjinija (kosovski klub s kojim se Rijeka susrela u Europi), Albanci danas moraju započeti utakmicu s dvojicom igrača koji imaju pregršt poveznica s Hrvatskom - Arberom Hoxhom i Mirlindom Dakuom. Prvospomenuti je igra za Dinamo u HNL-u, dok je potonji proveo nekoliko sezona igrajući za prvu i drugu momčad Osijeka, a danas zabija golove za Rubin iz Kazanja.

image

Arber Hoxha

INA FASSBENDER Afp

- Došlo je vrijeme da Sylvinho upotrijebi tešku artiljeriju. Govorim o Dakuu i Hoxhi. Mislim da bi Daku trebao započeti ovu utakmicu jer je pokazao jako dobru igru, u fantastičnoj je formi, zabijao je golove i asistirao - kazao je Munishi pa nastavio:

- Onda i Arbër Hoxha, koji se pokazao protiv Italije, može puno pomoći s driblinzima, udarcima i ubačajima u napadačkim akcijama. Može biti opasniji od Seferija u napadu. Po meni, ako Sylvinho krene s ovom dvojicom igrača, Albanija dobiva 2:0.

image

Mirlind Daku

ADNAN BECI Afp

Linker
18. listopad 2024 05:40