KENZO TRIBOUILLARD Afp
U ZADNJI ČAS

Novi preokret među Azzurrima, zvijezda će biti spremna za Vatrene? ‘Ujutro ćemo napraviti test‘

Jedna je od glavnih uzdanica Azzurra, a njegov izostanak bio bi veliki hendikep za Italiju
Piše: SNObjavljeno: 23. lipanj 2024. 20:02

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u ponedjeljak očekuje odlučujuća utakmica grupne faze Europskog prvenstva protiv Italije. Azzurrima će za prolazak skupine biti dovoljan i bod, dok izabranici Zlatka Dalića moraju ići na pobjedu.

Iako se još danas, nakon posljednjeg treninga Italije uoči utakmice, pisalo da Federico Dimarco sigurno propušta utakmicu s Hrvatskom, čini se da je došlo do velikog preokreta, ako je suditi po riječima talijanskog izbornika Luciana Spallettija.

- Spreman je, ali ćemo sutra ujutro napraviti još jedan test da bi sve potvrdili. Sve ukazuje na to da će biti dostupan za sutrašnju utakmicu - optimistično je zaključio talijanski strateg.

Dimarco je ozljedu mišića zadobio u porazu od Španjolske, nakon toga trenirao je odvojeno od momčadi, a iako je sve nagovještavalo na to da će preskočiti sraz s Vatrenima, sada bi trebao biti spreman. Lijevi bočni talijanske reprezentacije nije se do sada proslavio na Euru, pamti se njegov gaf na otvaranju turnira, kada je u prvoj minuti utakmice protiv Albanije loptu iz auta bacio ravno u noge Nedima Bajramija, koji je zatim postigao najbrži pogodak u povijesti Europskih prvenstava.

Dimarco je za Italiju upisao 21 nastup, a Transfermarkt ga procjenjuje na 50 milijuna eura. Jedna je od glavnih uzdanica Azzurra, njegov izostanak bio bi veliki hendikep za Italiju, a dođe li do novog preokreta i Dimarco ne starta od prve minute, na njegovo bi mjesto trebali uskočiti ili Andrea Cambiaso, igrač Juventusa, ili Matteo Darmian, iskusni 34-godišnji nogometaš milanskog Intera.

Linker
23. lipanj 2024 20:05