Dani Olmo

 PEDRO PAULO DIAZ/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
SAMO ZA POSEBNE

Olmo dobio veliko prizanje, bok uz bok Modriću, Bellinghamu i Mbappéu: ‘To je ponos‘

Bivši dinamovac i važan kotačić "furije" nosit će "desetku" na Euru u Njemačkoj
Piše: SNObjavljeno: 11. lipanj 2024. 10:47

Što je zajedničko Modriću, Mbappéu, Bellinghamu, Musiali i Bernardu Silvi? Osim što se radi o vanserijskim igračima koji će predvoditi svoje momčadi na putu ka europskom naslov, ovi igrači to će činiti s brojem na leđima koji nosi određenu težinu u nogometu - mitskom "desetkom". Zvjezdanoj družini, sada službeno, pridružio se i bivši dinamovac Dani Olmo.

- Nositi broj 10 je ponos. Nosio sam ga u mladoj reprezentaciji kad sam bio kapetan. Puno je povijesti u tom broju - kazao je španjolski reprezentativac u intervjuu za Marcu.

image
BSR AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"Desetku" Furije u prošlosti su nosila velika imena, poput Luisa Suareza, Raula, Fernanda Morientesa... Međutim, u okvirima španjolske reprezentacije najviše ju je proslavio Cesc Fabregas, plemeniti veznjak koji je taj dres nosio u osvajanju Eura 2008. i 2010. te Svjetskog prvenstva 2010.

- Cesc nas je puno razveselio s tim brojem. On ga je najviše nosio u reprezentaciji. Nadamo se da ćemo na ovom Euru moći pružiti radost poput onu kakvu je on nama omogućio - kaže Olmo.

Linker
11. lipanj 2024 10:47