Bruno Petković

 ANTE CIZMIC Cropix
ANALIZA IZ ITALIJE

Perišić ‘položio‘, Petković i još jedan Vatreni dobili najniže ocjene: ‘Modrić pati, bolno ga je gledati‘

Ugledni list smatra da su, pored Hajdukovog napadača, najbolji bili Livaković, Pašalić i Sučić
Piše: SNObjavljeno: 16. lipanj 2024. 20:53

Ogled Hrvatske i Španjolske na Olimpijskom stadionu interesirao je i Talijane. Doduše, prekomorskim susjedima ostali smo u drugom planu, budući da se tamošnji mediji primarno bave analizom vlastite 2:1 pobjede nad Albanijom.

Međutim, La Gazzetta dello Sport je, sukladno tradiciji, izdvojila i ocjene s utakmice Vatrenih, koji su tri puta vadili loptu iz mreže protiv znatno organiziranije Španjolske. Ugledni talijanski list drži da su naši najbolji predstavnici bili Dominik Livaković, Ivan Perišić, Mario Pašalić i Luka Sučić, koji su ocijenjeni šesticom.

"Perišić je donio vitalnost koja je u prvom poluvremenu nedostajala Hrvatskoj", stoji u objašnjenju ocjene za našeg napadača, dok za Livakovića tvrde da su ga "suigrači napustili i spriječio je još veću štetu za svoju momčad". Za Pašalića i Sučića kažu da su "pokušavali unijeti nešto pozitivno".

U skladu s dobrim dijelom javnosti, La Gazzetta dello Sport zaključuje da je vezna linija Vatrenih odradila loš posao. Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović ocijenjeni su peticom.

"Modrić pati, bolno je gledati ga ovakvog. U Madridu ima nekoliko "sotona" oko sebe, ovdje sam nosi križ, a s 38 godina to je težak zadatak. Izašao je iz igre zbog nemoći", stoji u tekstu, dok Brozoviću zamjeraju što nije zatvorio Fabiana Ruiza, uz navod da "saudijsko prvenstvo nije dovoljan trening".

Najlošije ocjene spomenutog lista zaradili su Bruno Petković i Marin Pongračić, pored čijih imena stoji 4,5.

"Petković je mogao probuditi momčad, ali je promašio kazneni udarac", a "Pongračić je izgubio od Carvajala, kao i u mnogim drugim duelima".

Linker
24. lipanj 2024 04:18