PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/PROFIMEDIA
POGLEDI SUPARNIKA

‘Portugal je patio, a Hrvatska je zastrašujuća. Šala Pepa Guardiole postaje realnost‘

Sipaju se hvalospjevi, Vatreni su igrom oduševili mnoge
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. lipanj 2024. 14:05

Španjolski i talijanski mediji puni su hvale na račun hrvatske nogometne reprezentacije nakon pobjede u prijateljskoj utakmici s Portugalom u Lisabonu (1:2).

‘‘Modrić i Hrvatska pobijedili su u Portugalu i Španjolskoj poslali upozorenje tjedan prije Europskog prvenstva‘‘, naslov je na portalu Marce, najčitanije španjolske sportske publikacije.

‘‘Portugal nije ostavio dobar dojam u prvom poluvremenu. Potpuna suprotnost bila je Hrvatska s Lukom Modrićem na čelu, bio je to ciklon koji je mogao uništiti Portugalce pred njihovom publikom u Lisabonu. Portugal nije osobito ugrozio Livakovića koji je imao malo posla‘‘, piše Marca.

Mundo Deportivo piše kako je Portugalu bilo teško protiv Hrvatske unatoč posjedu lopte te naglašava kako je hrvatski kapetan Luka Modrić bio maksimalno motiviran tjedan dana nakon osvajanja nove Lige prvaka. Autor teksta istaknuo je i napadačke akcije Joška Gvardiola.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Španjolski Sport napominje kako je Hrvatska preuzela utakmicu koristeći prostor te je poslala ozbiljno upozorenje Portugalu, jednom od favorita Europskog prvenstva.

‘‘Pod vodstvom uobičajenog veznog reda Hrvatska je pokazala da je hiper-kompetitivna momčad bez obzira na suparnika te je zasluženo ostvarila pobjedu. Imala je više boljih prilika protiv Portugala koji je igrao s pola brzine‘‘, stoji u tekstu Sporta.

Hvalospjeve je na račun Vatrenih ispisao i španjolski As.

‘‘Iako ima jedva četiri milijuna stanovnika, Hrvatska opet obećava puno, puno nogometa, i iznad svega ima pravo sanjati o maksimumu na sljedećem Europskom prvenstvu. Portugal je bespomoćno patio, osobito u prvom poluvremenu protiv defenzive i kontranapada prvog španjolskog suparnika. Hrvatska je zastrašujuća‘‘, ističe As i dodaje kako je Guardiolina šala (‘‘Joško je najbolji krilni napadač kojeg ima Manchester City‘‘) postaje realnost.

image
JOAQUIM FERREIRA/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Utakmicu s Hrvatskom najavio je i izbornik Španjolske Luis de la Fuente nakon pobjede Furije protiv Sjeverne Irske (5:1).

- Znamo potencijal kojeg Hrvati imaju, ali mi moramo igrati našu igru i nametnuti naš stil Mislim da su svi naši igrači svježi, u najboljem stanju, te gladni i željni natjecati se na vrhunskoj razini – kazao je De la Fuente.

Talijanska Gazetta dello Sport piše kako su Azzurri dobili poruku; Hrvatska je u dobrom stanju, igra dobro i zna kako patiti.

‘‘Po prvi put u povijesti Portugal je izgubio od Hrvatske. Martinezova momčad s Ronaldom na klupi nije se nametnula u prvom poluvremenu, probudila se u nastavku, ali je ipak doživjela novi, neuobičajeni pad‘‘, stoji u tekstu, a novinar spominje i kako Vatreni imaju Gvardiola u ‘City-formatu‘.

Linker
09. lipanj 2024 14:10