ANTE CIZMIC Cropix
UŽIVO:

Pratite prve reakcije Vatrenih: ‘Razočarali smo sebe, pa onda i navijače u Berlinu i cijeloj Hrvatskoj‘

Španjolci su nam nanijeli težak poraz na otvaranju Eura u Njemačkoj
Piše: SNObjavljeno: 15. lipanj 2024. 20:20

Hrvatska je teško poražena na otvaranju Eura u Njemačkoj! Španjolci su slavili 3:0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala te nam nanijeli najteži poraz na velikim natjecanjima.

Prvi se pred kamerama pojavio Lovro Majer i iznio svoje viđenje utakmice.

- Ništa, mislim da smo dobro krenuli, ali oni su zabili iz svake prilike, to je odlika velikih momčadi i velikih igrača. Ne mogu reći da su nas iznenadili, očekivali smo da će danas biti dobri. Imali smo i mi dobrih šansi, ali nismo zabili. Španjolci su zasluženo pobijedili i treba im čestitati - kazao je pa nastavio:

- Uzrok poraza? Ne znam, očito su nešto bolje radili od nas. Bolje su izlazili, bili su pripremljeniji. Dogodi se...

Tribine Olimpijskog stadiona u Berlinu bile su obojene u "kockice". Atmosfera je bila sjajna, ali nažalost nije pomogla našim nogometašima.

- Presretan sam, ispunjenje svakog sna. Hvala navijačima. Mislim da ćemo bez obzira na ovo, uz njihovu pomoć, napraviti dobar rezultat. Albanija? Moramo ići po pobjedu, možda je ovo i dobro jer sad sigurno nećemo kalkulirati.

Prve dojmove dao je i Luka Sučić.

- Razočarani smo, ali glavu gore. Ništa nije gotovo, idemo analizirati što smo loše napravili i da se dobro pripremimo za Albaniju. Što je nedostajalo? Ne bi u detalje, zahvaljujem navijačima i glavu gore.

Težak poraz. Znali smo da će biti teško, ali ne ovako. bili su brzi i bolji od nas, Nismo uspjeli ponoviti igru protiv Porttugala. Težak poraz, sigurno da možda i teži nego što su se neke stvari mogle odigrati. Imali mso dobre situacije, u oba poluvremena. I ta noga Perišićeva... trebao nam je taj gol.

Ante Budimir započeo je utakmicu od prve minute, ali nažalost nije uspio zabiti. U drugom poluvremenu zamijenio ga je Petković.

- Nema tu dvojbe, nije bila dobra utakmica s naše strane. Prvo poluvrijeme, puno udaraca, moja glava... sve dobre situacije, ne znam koliko su nam puta pucali po golu. Onda to drugo poluvrijeme, ne znam ni sam kako to nije ušlo. Taj jedanaesterac... jednostavno nije išlo.

- Jasno je da tu nema puno žaljenja. Za četiri dana nova utakmica, idemo po pobjedu, turnir je tek počeo, glavu gore. U srijedu nas čeka najvažnija utakmica turnira.

- Definitivno smo razočarali sebe, pa onda i navijače u Berlinu i cijeloj Hrvatskoj. Težak udarac za sve - zaključio je.

Mario Pašalić je ustvrdio:

- Nije dobro počelo, nije ispalo kako smo očekivali, težak poraz. Prva utakmica, imamo još dvije, imamo novu priliku vratiti se na pravi put.

Što se dogodilo?

- Od samog starta izašli su jako visoko, nismo imali puno vremena za razmišljanje. imali smo i mi nek svoje šanse, oni imaju kvalitetu, odveli su utakmicu u svom smjeru.

Pobjeda protiv Albanije je imperativ.

- Nevezano za ovaj rezultat, druga utakmica je ključna. okrećemo se toj utakmici, vidjet ćemo kakva će biti priprema, idemo po tri boda.

Kapetan Luka Modrić nakon utakmice očekivano nije bio previše raspoložen za izjave.

- Nije jednostavno... Danas je jedan od tih dana kad nam ništa nije išlo, nismo bili pravi, pogotovo u prvom dijelu. Falilo je energije, agresivnosti, prelagano su nam dali ta tri gola - rekao je Modrić za HRT.

Nastavio je:

- Nismo se predali, iako je u drugom dijelu izgledalo dosta bolje. Lopta nije htjela u gol, iz praktično svih udaraca oni su zabili. Zaslužena pobjeda Španjolske, nemamo više puno opcija nego pobjeđivati, ali to u jednu ruku nije ni loše.

Modrić se osvrnuo na prvo poluvrijeme i tri primljena gore.

- U tih 45 minuta nismo bili pravi, ali to je nogomet. Nekad ono što zamisliš ne ispuniš, ja sam siguran da ćemo biti bolji i da ćemo promijeniti situaciju u našu korist.

Jesu li vas Španjolci iznenadili?

- Nisu, mi naprosto nismo bili agresivni, a bez gola protiv takvih ekipa ne možeš igrati. U drugom dijelu bili smo puno agresivniji i brži, ali opet nismo mogli zabiti gol da ih uvedemo u neku nervozu.

Zaključio je:

- Teško nam je, nismo ovo očekivali. Ali ja sam siguran da ćemo uspjeti u sljedećim utakmicama. Tri boda su imperativ, nema drugih opcija.

Linker
19. rujan 2024 15:22