RONNY HARTMANN Afp
NOVA META KRALJEVA

Real Madrid želi čovjeka koji je rastužio Hrvatsku. Mogao bi ih koštati i do 50 milijuna eura

Talijanski reprezentativac Riccardo Calafiori postao je meta najvećih europskih klubova
Piše: SNObjavljeno: 28. lipanj 2024. 07:40

Riccardo Calafiori (22), talijanski stoper koji pruža izrazito uvjerljive partije na Euru, postao je meta najvećih europskih klubova, uključujući bogate premierligaše i Real Madrid, javljaju As i Gazzetta dello Sport.

Iza njega je sjajna sezona s Bolognom u Seriji A, a prema ranijim pisanjima, na pomolu je bio transfer u Juventus, gdje ga kao svoju prvu metu u ljetnom mercatu želi novi trener Stare Dame, Thiago Motta. Calafiori je upečatljivu sezonu odradio upravo pod Mottom u Bologni, te se taj transfer činio izrazito izgledan, pri čemu je Calafiori navodno već i dogovorio osobne uvjete s klubom. Cifra koje se spominjala kretala se u krugu od oko 25 milijuna eura.

Međutim, nakon odličnih predstava na Euru, apetiti njegovog kluba su porasli. Prema navodima, Bologna sada želi između 40 i 50 milijuna eura, cifru koju bi puno lakše mogli platiti klubovi poput Arsenala i Real Madrida. Konkretne ponude za igrača još nisu počele dolaziti, ali očekuje se da će se njegova budućnost znati ubrzo nakon završetka Eura. Nije isključeno ni da se u slučaju da Italija ostvari još bolji rezultat njegova cijena dodatno poveća.

image

Riccardo Calafiori

CHRISTOPHE SIMON Afp

U svakom slučaju, Bologna neće davati nikakve popuste na ovom poslu, zbog činjenice da čak 40 posto dobivene cifre pripasti švicarskom Baselu, njegovom bivšem klubu.

Calafiori je bio jedan od glavnih aktera u izjednačujućem pogotku Talijana protiv Vatrenih. Upravo je on povukao loptu iz posljednje linije obrane, prepoznao prazan prostor u sredini terena i u konačnici proigrao Zaccagnija, te tako posljedično izbacio Hrvatsku s Eura...

Linker
28. lipanj 2024 07:43