Luis de la Fuente

 JAIME REINA Afp
IZBORILI OSMINU FINALA

Španjolac pričao o poniznosti, a onda ispalio rečenicu koja je ‘zapalila‘ pola Europe: ‘Ajmo biti realni‘

‘Respektiramo sve, ali moramo samo ovako nastaviti i mislim da možemo puno toga‘
Piše: SNObjavljeno: 21. lipanj 2024. 07:32

Španjolska je s 1:0 pobijedila Italiji i nakon Njemačke postala druga reprezentacija koja se plasirala u osminu finala Eura. Nakon što su u prvom kolu pobijedili Hrvatsku s 3:0, Španjolci su prolaz potvrdili protiv Talijana. Ostaje im još samo utakmica protiv Albanije koja će za njih biti revijalnog karaktera.

- Sretan sam, zadovoljan i ponosan. Neki dan sam već rekao da se moji igrači nikada ne umore igrati i pobjeđivati i opet su to dokazali. Bila je jako teška utakmica. Dominirali smo u svim fazama igre, stvorili puno prilika, a rezultat je vrlo ‘kratak‘ - rkeao je izbornik Španjolske Luis De La Fuente nakon utakmice pa dodao:

- Sve natjecateljske utakmice su različite. Moramo nastaviti raditi s ovom poniznošću i znati da još uvijek imamo prostora za napredak. Zahtjevi idućih utakmica će nas tjerati da se poboljšamo, a to igrači još uvijek mogu.

De La Fuente je vrlo brzo prestao biti ponizan i ispalio je izjavu koja je odjeknula Europom.

- Ako ćemo realno, nema boljih od nas. Respektiramo sve, ali moramo samo ovako nastaviti i mislim da možemo puno toga napraviti - zaključio je španjolski izbornik.

Linker
02. rujan 2024 09:17