Joško Gvardiol i Jsir Asani 

 ANTE CIZMIC Cropix
STRUČNI KOMENTATOR:

‘Svi igrači Hrvatske moraju se zapitati jednu stvar. Nikako mi nije jasno što smo tada radili‘

Petar Šegrt ponavljao je samo jednu riječ: Premalo!
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 19. lipanj 2024. 23:47

Utakmicu Hrvatske i Albanije za Jutarnji list prokomentirao je Petar Šegrt:

Nažalost sam bio u pravu kada sam ranije govorio da će nam utakmica s Albanijom biti izuzetno teška.

Kao i protiv Španjolske, prvo poluvrijeme je bilo jako slabo, igrali smo presporo i olako gubili lopte. Što se tiče drugog dijela, izborniku se mora priznati da je pogodio s izmjenama. Ulaskom Pašalića, Sučića i Budimira porasla je naša energija, pokazali smo puno srčanosti, želje i agresivnosti. Brže smo igrali i željeli smo gol.

Pašalić, Sučić i Budimir su nam pokazali kako možemo igrati. Moramo se fokusirati na smjenu generacije, znam da je to jako teško napraviti, ali evidentno je da nam je potrebna svježa krv.

Nakon što smo izjednačili, bilo je pitanje trenutka kada ćemo i povesti. Nikako, međutim, ne razumijem što smo radili nakon našeg gola za 2-1. To se svi igrači moraju pitati. Mi smo imali dobivenu utakmicu i bili u momentumu da povedemo i 3-1, a umjesto toga smo se povukli i naivno primili gol za 2-2. Izgubili smo fokus, u sredini smo imali viška igrača, ali nitko nije stajao blizu njega. Gjasula igra u Darmstadtu, nije loš igrač, ali nije to ta klasa da nam zabije tako važan gol - i to na tako jednostavan način. U takvim situacijama se u šesnaestercu ne gleda lopta, nego se moraju gledati igrači. To je bilo premalo, pretanko...

Kad govorimo o cijeloj utakmici, pretanko je odigrao i Brozović, jasno je da ne igra onako kao što smo navikli, tu nema diskusije, ali ne bih rekao da je on jedini odgovoran. Moramo biti objektivni, imamo još igrača koji nisu bili na razini. Konkretno? Šutalo - premalo. Luka - premalo. Kovačić - premalo. Majer - premalo. Petković - premalo. Previše je to igrača koji nisu bili na razini.

Sve u svemu, prelako smo izgubili dva boda, ali sve je još uvijek u našim rukama. Moramo ostati pozitivni i pobijediti Italiju!

Linker
19. lipanj 2024 23:49