Utučeni Sučić i Kovačić

 GABRIEL BOUYS Afp
‘HRVATSKI BLACKOUT‘

Talijani o kiksu Vatrenih: ‘Moraju nas pobijediti, a jedan igrač im besciljno luta terenom‘

‘Hrvatska je također bila ludo razočaranje protiv Albanije, nakon što ju je Španjolska maltretirala‘
Piše: SNObjavljeno: 19. lipanj 2024. 22:47

Remi Hrvatske i Albanije glasno je odjeknuo i u Italiji. Ovakav rezultat pogodan je za Azzurre, koji su također počeli s kalkulacijama razmišljajući kako ovaj rezultat utječe na njihovu momčad.

"Albanija slavi u sudačkoj nadoknadi, Hrvatska je stisnuta uz zid, moraju pobijediti Italiju", glasi naslov na Gazzetti dello Sport. Talijani su u svom izvještaju iskoristili frazu "hrvatski black out", time aludirajući na kasni pogodak u sudačkoj nadoknadi kojim su Vatreni ostali bez tri boda.

"Modrić je neprepoznatljiv, Brozović luta besciljno, Kovačić i Perišić (sada starter, ali na lijevom beku) ne mogu utjecati", riječi su kojima je Gazzetta opisala stožerne hrvatske igrače.

"Hrvatska je također bila ludo razočaranje protiv Albanije, nakon što ju je Španjolska maltretirala. Dapače, promatrajući prvo poluvrijeme činilo se kao da opet gledamo potpuno istu momčad Berlina: samo što je s druge strane umjesto Morate bio centarfor Manaj", usporedba je kojom se pozabavio Corriere delllo Sport.

image
ANTE ČIZMIĆ/Cropix

Talijanski portal na engleskom jeziku, Football Italia, nešto je blaži u svom izvještaju, oni su susret hrvatske reprezentacije naslovili s: "Dramatičan remi u Hamburgu".

"Od Hrvatske se više očekivalo na ovom turniru, s obzirom da su zauzeli treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru. Dominirali su u posjedu i protiv Španjolske i protiv Albanije, ali nisu uspjeli postići golove", napisali su u opisu utakmice.

Linker
19. lipanj 2024 22:49