Luciano Spalletti

 Ulrich Hufnagel/Imago Sportfotodienst/Profimedia
MOBILIZACIJA AZZURRA

Talijani otkrili: Spalletti za Hrvatsku sprema riskantan potez, bit će velikih promjena

Gazzetta dello Sport piše da se pripremaju novi igrači u svim dijelovima terena, počevši od obrane
Piše: SNObjavljeno: 22. lipanj 2024. 09:08

Talijanska Gazzetta dello Sport jutros je objavila kako će se izbornik Luciano Spalletti odlučiti za nekoliko promjena u nadolazećoj ključnoj utakmici grupne faze Eura protiv Hrvatske.

Talijanski strateg, prema pisanju milanskog dnevnika, priprema nove igrače u svim dijelovima terena, počevši od obrane, gdje se u prošloj utakmici svojom predstavom nije iskazao Giovanni Di Lorenzo (30), njemu je kroz cijelu utakmicu konstantne probleme zadavao polivalentni Nico Williams u španjolskim redovima.

Na njegovo mjesto desnog bočnog trebao bi uskočiti Matteo Darmian (34), još jedan iskusan igrač. Na listi za selidbu na klupu je i Arsenalov veznjak Jorginho, na njegovom mjestu prema navodima Spalletti traži više brzine i dinamike. Kao najenergičnija opcija nameće se Bryan Cristante, veznjak Rome, no u njemu Talijan također vidi manu, ali ovoga puta u igri s loptom. Stoga je predstavljena i opcija Juventusovog Nicola Fagiolija, koji se još uvijek oporavlja od ozljede.

Treća opcija koja se nudi u veznoj liniji je instaliranje i Cristantea i Fagiolija, dok bi u tom slučaju Barella, koji je do sada igrao u veznom redu, postao nešto ofenzivnija opcija umjesto Frattesija. Ipak, odustajanje od Barelle u veznom redu djeluje kao izrazito riskantan potez, uzevši u obzir da će se s druge strane, unatoč nešto lošijim partijama u zadnjim utakmicama, nalaziti barem jedan ili dva igrača iz poznatog terceta Modrić - Brozović - Kovačić.

Posljednja moguća promjena bit će ona u napadu, gdje je pod upitnikom mjesto Gianluce Scamacce. Njega bi mogao zamijeniti Mateo Retegui, čovjek koji ima učinak od četiri gola u deset utakmica, u usporedbi s jednim pogotkom koji je postigao Scamacca u 18 susreta.

Linker
22. lipanj 2024 12:32