ALBERTO PIZZOLI Afp
PONOĆNA ZABAVA

Talijanski izbornik o ‘slučaju PlayStation‘: ‘Mislite li da je dobro igrati do četiri ujutro?‘

‘Moramo se ponašati ispravno, to je sve. Nisam rekao da je išta zabranjeno‘, tvrdi Spalletti
Piše: SNObjavljeno: 14. lipanj 2024. 22:02

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Luciano Spalletti održao je press konferenciju uoči prve utakmice u subotu protiv Albanije. Javnosti je upalo u oko da je igračima uveo četiri zabrane, redom da nema PlayStationa, slušalica na glavi, mobitela za vrijeme masaža i igranja igrica u ponoć.

Ovaj potez naišao je na različite reakcije u javnosti, ali talijanski izbornik osvrnuo se na cijelu situaciju i rekao da nije sve baš tako kako je servirano:

- Nekad zažalim jer moram komentirati stvari koje nisam rekao. Ono što hoću je da noću svi spavaju, ne dozvoljavam momčadi da budu budni i onda dođu umorni na trening - rekao je.

- Imamo sobu gdje se igraju igrice, dva predivna PlayStationa, čak sam i ja igrao. Ipak, sve u svoje vrijeme. Mislite li da je ispravno igrati do tri ili četiri ujutro? Ili bolje spavate noću bez toga? Psiholozi i doktori govore isto. Moramo se ponašati ispravno, to je sve. Nisam rekao da im je zabranjen PlayStation, već da ne mogu igrati do tri ili četiri ujutro.

Uz njega je na presici bio i vratar Gianluigi Donnarumma, koji je stao u obranu svog trenera:

- Bitno je imati pravi balans. Kad si u svojoj sobi, možeš igrati, ali bitno je da nisi dugo budan. Nakon večere, svi zajedno igramo u sobi za igre, zabavljamo se i tako kratimo vrijeme. Stvarno smo dobra klapa, trener nam je dao neke smjernice i savjete, ali nema rigoroznih pravila - zaključio je.

Italije će s Hrvatskom igrati 24. lipnja u Leipzigu.

Linker
07. rujan 2024 11:24