JOHN THYS Afp
VELIKA PROGNOZA

‘Tko će osvojiti Euro? Hrvatska! Jednog Vatrenog želim gledati u - Liverpoolu, a drugi me podsjeća na Hazarda‘

Dao je svoja predviđanja za nadolazeći Euro u Njemačkoj, pričao o Hrvatskoj, dotaknuo se Liverpoola...
Piše: SNObjavljeno: 25. svibanj 2024. 13:06

Igor Bišćan je dao veliki intervju za OLBG.com u kojem se osvrnuo na nadolazeći Euro u Njemačkoj i na stanje u Liverpoolu.

- Ja bih rekao da će osvojiti Hrvatska, naravno, a drugi je favorit Engleska. Napokon! - rekao je Bišćan pa odabrao i Zlatnu kopačku:

- To mora biti netko tko će igrati do kraja turnira ili barem do polufinala. Prema onome što sam odredio tko će biti prvak, onda bi i Zlatnu kopaču mogao dobiti igrač koji igra za Englesku, Francusku ili Hrvatsku. Ako moram birati, neka bude Harry Kane.

Zlatka lopta je ipak rezervirana za Hrvata.

- Luka Modrić ili Joško Gvardiol. Gvardiol igra jako dobro i sve je bolji svakom utakmicom u dresu Manchester Cityja. Dakle, njih dvojica s hrvatske strane i možda Phil Foden koji je bio nevjerojatan ove sezone. Tko još? Jude Bellingham - kaže Bišćan pa dodaje:

- Joško Gvardiol bi mogao biti igrač turnira. Posebno je dobro igrao u drugom dijelu sezone u Premier ligi i Ligi prvaka. Oni koji ga dobro poznaju znaju da je baš nevjerojatan. Bit će još bolji u godinama koje dolaze i sigurno će biti ne samo jedan od najboljih braniča, nego i najboljih igrača na svijetu.

image

Igor Bišćan

RONALD GORSIC Cropix

Jesu li Modrić i Gvardiol ključni hrvatski igrači?

- Naravno da će Luka Modrić i Joško Gvardiol biti jako važni, ali imamo dovoljno kvalitete u ostatku momčadi da budemo samouvjereni. Kovačić je bio jako, jako dobar za City, posebno u drugom dijelu sezone. Kad je dobio priliku, isporučio je što je trebao u skoro svakoj utakmici. Tu je i odličan napadač iz njemačke lige Andrej Kramarić koji je bio u jako dobroj golgeterskoj formi u zadnje vrijeme. U cijeloj ekipi imamo kvalitetu, sad imamo i iskustvo igranja na velikim turnirima. Doći ćemo puni samopouzdanja i vjere.

Koji mladi hrvatski igrač će zasjati na Euru 2024.?

- Mladi igrači koji bi mogli zasjati uključuju Josipa Šutala iz Ajaxa. On je netko tko je jako, jako dobar u obrani i vjerujem da će biti još bolji i uskoro će ići u veću ligu i veći klub. On je igrač koji će igrati s Gvardiolom u obrani i mislim da će biti impresivni na ovom Euru. Luka Ivanušec koji također igra u nizozemskoj ligi. On je krilni, igra lijevo, jako je sposoban i voli dribling. Podsjeća me na Edena Hazarda. Mislim da on stvarno može pokazati svoj potencijal.

Mogu li mlade zvijezde Hrvatske zainteresirati engleske klubove?

- San svakog igrača je da igra na najvišem nivou, a Premier liga je definitivno najveći nivo u nogometu. Možda za godinu ili dvije, ali siguran sam da bi, kada dođe vrijeme za to, trebali otići tamo i testirati se protiv najboljih. Premier liga je prava sredina i očekujem da će ti mladi igrači biti tamo jednog dana.

Što kažete na hrvatski dres za Euro?

- Kada su ga objavili to je izazvalo kontroverze u našoj zemlji jer je naš crveno-bijeli dres s kockicama onaj koji je popularan. Oni su sada stavili manje kvadrata i mogu reći da je dosta ljepši kada ga držiš u rukama nego na televiziji. Javnost još uvijek ne odobrava što znači da nije baš dobro primljen, ali druga garnitura je baš lijepa i mislim da će postati favorit. Ako uđeš u finale, nije važno kakav je dres, ljudi će se naviknuti. Kada pobjeđuješ i napreduješ u ovim turnirima, bilo koji dres će naći put do srca navijača.

Bišćan je rekao kako očekuje veliku podršku navijača u Njemačkoj i prolazak skupine, a prisjetio se i svojih reprezentativnih dana. Onda je stiglo i nezaobilazno pitanje o Modriću.

- Da, Luka Modrić je najbolji hrvatski igrač svih vremena. Sigurno, nema rasprave. Ja bih čak rekao da nije samo najbolji hrvatski igrač do sada nego i u budućnosti da neće biti boljeg. Razbiti dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija i osvojiti Zlatnu loptu je bilo nevjerojatno. Uz to, napraviti toliko sa reprezentacijom i Real Madridom je bap ludo. Ne vjerujem da će ga netko preskočiti u budućnosti.

Bišćan je potom još malo pričao o Hrvatskoj i njenim šansama u grupi, a onda se posvetio Liverpoolu. Među pitanjima o Redsima stiglo je i ono o pojačanjima.

- Na trenutke je izgledalo kao da Liverpoolu treba dobar napadač. Ja bih kupio napadača, pravog golgetera, jer oni kreiraju puno šansi, a puno i promašuju. Zato nisu ostali u utrci za naslov - rekao je Bišćan pa dodao:

- Volio bih vidjeti Andreja Kramarića u Liverpoolu ili bilo kojeg Hrvata na Anfieldu. To je uvijek nevjerojatno. Ako bude dobar na Euru, tko zna? Mogao bi biti opcija. Moraju kupiti dobrog napadača koji garantira 20 i više golova. To je pozicija koju treba pojačati.

image

Igor Bišćan

BORIS KOVACEV Cropix

Što je još Bišćan rekao, pogledajte OVDJE.

Predviđanja Igora Bišćana za Euro 2024.

Favoriti: Hrvatska i Engleska

Zlatna kopačka: Harry Kane

Zlatna Lopta: Luka Modrić ili Joško Gvardiol, a moguće i Phil Foden ili Jude Bellingham

Dark Horse: Njemačka i Itaija

Najbolji navijači: Bišćan očekuje veliku podršku Hrvatskoj u Njemačkoj

Predviđanja za utakmice:

- Hrvatska - Španjolska 1:1

- Hrvatska - Albanija 3:0

- Hrvatska - Italija 2:1

Linker
25. svibanj 2024 13:06