Hrvatska reprezentacija

 ANTE ČIZMIĆ/Cropix
TALIJANI O VATRENOM:

Trener Intera bio je oduševljen potezima Hrvata, rekao je: ‘Dovedite mi tog fenomena‘

Najistaknutiji dio teksta u Gazzetti je anegdota o Mateu Kovačiću iz siječnja 2013. godine
Piše: SNObjavljeno: 24. lipanj 2024. 18:10

U nastavku na veliku analizu o hrvatskoj reprezentaciji, talijanska Gazzetta dello Sport prisjetila se i trojice Vatrenih, Marcela Brozovića, Ivana Perišića i Matea Kovačića, te istaknula njihove igre za milanski Inter. Spomenuli su kako su hrvatski reprezentativci imali veliki utjecaj za Inter u posljednjih desetak godina, a prisjetili su se i 2018. godine, kada je tadašnji čelnik kluba Steven Zhang pokušao dovesti Luku Modrića u svoje redove.

Zhang je, prema navodima, u Modriću vidio "simbol novih ambicija", ali njegova zamisao nije urodila plodom, hrvatski kapetan u mislima je imao samo Real Madrid.

Ipak, najistaknutiji dio teksta je anegdota o Mateu Kovačiću iz siječnja 2013. godine. Tada je, navodi Gazzetta, tadašnji trener Intera Andrea Stramaccioni po prvi puta vidio video isječke o Kovačiću.

image

Mateo Kovačić

GABRIEL BOUYS Afp

"Od skautskog tima Nerazzurra DVD završava na računalu Andree Stramaccionija, koji je bio očaran: "Ovaj Mateo Kovačić potencijalni je fenomen: uhvatimo ga", glasile su njegove riječi. Uzima ga Inter: 11 milijuna eura plus bonusi od zagrebačkog Dinama. Godinu i pol dana kasnije, u vrlo vrućim praznicima sredinom kolovoza na relaciji Milano-Madrid, Kovačić ostvaruje 36 milijuna eura vrijedan transfer i trči u zagrljaj Real Madrida. Upravo će taj povlašteni odnos sa zagrebačkim klubom biti presudan za dolazak Marcela Brozovića...", pišu Talijani.

Linker
24. lipanj 2024 18:13