ODD ANDERSEN Afp
OČAJ U HRVATSKOM TABORU

Reakcije Vatrenih nakon šoka u Leipzigu: ‘Čemu ovih osam minuta nadoknade, koju je on utakmicu gledao?‘

Donosimo izjave Vatrenih nakon šokantnog remija s Italijom u Leipzigu
Piše: SNObjavljeno: 24. lipanj 2024. 23:06

Hrvatska nogometna nije osigurala plasman u osminu finala Europskog prvenstva u Njemačkoj, barem ne zasad! Nakon šoka u Leipzigu naša sudbina sada ovisi o ishodima u ostalim skupinama. Pratite s nama prve reakcije iz tabora Vatrenih nakon velikog razočaranja.

Dalić o mogućnosti prolaska u drugi krug:

- Na to ne možemo utjecati. Imali smo i Albaniju i Italiju do zadnje sekunde, žao mi je zbog navijača, razočaran sam zbog toga, zbog svih naših ljudi u Njemačkoj i pratili nas, 100.000 ljudi. Ovo je neuspjeh, nismo prošli grupu.

Utučeni Dalić:

- Zadnja minuta Albanija, zadnja minuta danas, samo mogu dečkima čestitati na borbi, htijenju i žrtvi koju su pokazali. Nije ovo naš turnir. Primimo gol, imali smo situaciju u napadu, dogodio se faul, primimo gol kroz sredinu, igrač pogodi fantastično. To je tako moralo biti, a nadoknada i to, neću komentirati.

Hrvatska u prvom poluvremenu nije stvorila ozbiljniju šansu, to je ustvrdio i novinar koji je pitao Dalića za komentar, no izbornik mu je kontrirao.

- Jesmo dobro izgledali, niste u pravu. Hrvatska je bila dobra prvo poluvrijeme. Imali smo taktiku da ne primimo gol u prvom dijelu, primili i od Španjolske i od Albanije. Dogovor je bio da čuvamo loptu i nismo primili gol. Sve je išlo po planu, zabili smo, vodili, promašimo dva penala, primimo u 95. i 98. minuti, tako je - rekao je Dalić.

Stanišić o stanju u svlačionici:
- Možete zamisliti. Svi smo ljuti i žalosni, ne možemo vjerovati. Kad sam vidio osam minuta, mislio sam da je nešto pogriješio. Da su produžili pet minuta nitko ne bi mogao ništa reći, ali osam... Stvarno strašno.

Stanišić o nesretnom remiju:

- Mislim da smo svi razočarani, strašno što smo doživjeli. Dvaput u nadoknadi dobiti pogodak. Sve je danas svirao protiv nas, stvarno strašno. Ne znam čemu ovih osam minuta, možda je gledao utakmicu od jučer.

- Dali smo danas sve od sebe, nismo ovo zaslužili...

Pongračić o navijačima:

- Digli su nas, sigurno, uvijek su uz nas. Šteta što im nismo mogli uzvratiti pobjedom i prolaskom skupine.

- Ovisimo o četiri utakmice, Slovenci za početak moraju izgubiti jako visokim rezultatom. Šanse su jako male.

Pongračić:

- Još nisam vidio gol, samo znam da nam se to ne smije događati. Je li to pad koncentracije, ne znam. Za mene je isto upitno koliko je to bilo nadoknade. Ne razumijem, gdje je sudac vidio tih osam minuta? Nestvarno. Ali opet smo si sami krivi. Moramo bolje braniti gol, moraš dati sve od sebe da ne primiš. Prošetao nam se kroz sredinu, dao fantastičan gol...

Marin Pongračić:

- Jako tužno i jako žalosno. Ne očekujemo više ništa. Želja je bila tu, ali bili smo bezopasni. Puštali smo im šanse, moglo je otići u drugom smjeru. Nakon poluvremena smo se digli, preuzeli više rizika, zabili gol, a onda na kraju jako jeftino primimo gol.

Još od Modrića:

- Teoretski izgledi da prođemo dalje? Teško, nama se nikad ništa nije poklopilo. Trebalo je jučer s tim bodom Škotske i Mađarske pa ste vidjeli, opet pada gol u 99. minuti, prošlu utakmicu u 95., danas u 98., nekad nije suđeno, treći put ponavljam, nogomet je okrutan. To se najbolje pokazalo na nama danas.

Stiglo mu je pitanje je li to oproštaj od reprezentacije?

- Vidjet ćemo, nije sad za te priče.

Luka Modrić je u suzama:

- Ne znam što da vam kažem, nogomet je nekad okrutan, to se pokazalo opet, ali dobro, što je tu je. Nismo zaslužili ovaj gol, ne znam gdje je našao sudac osam minuta da produži.

- Kako treba da padneš, da izgubiš, znam da nije neka utjeha, nogomet je okrutan, to se pokazalo na nama.

- Nismo sumnjali u navijače, znali smo da su uvijek uz nas, hvala im, žao nam je što nije bila ta pobjeda da odemo u drugi krug. Ali što je tu je.

LUKA IVANUŠEC:

- Prazan sam, ne znamo što bih rekao. Do zadnje sekunde imamo sve i... Ne, nemam riječi. Razočarani smo, razočarani smo...

Što se dogodilo kod izjednačujućeg pogotka Italije?

- Ne znam, gledam ponovno situaciju. Trebam vidjeti ispočetka, znam da je bila lopta kroz sredinu, pa na lijevu stranu i čovjek pogodi nemoguće...

Linker
25. lipanj 2024 00:13