Domagoj Vida

 DAMIR KRAJAC Cropix
‘MI SMO OBITELJ‘

Vatreni senator nakon Kovačićevog ulaska u klub 100: ‘Neće proći za džabe, nešto mora biti...‘

‘Bitna je pobjeda i da se nitko nije ozlijedio, rutinski smo odradili‘
Piše: SNObjavljeno: 03. lipanj 2024. 23:46

Vatreni su uspješno apsolvirali prvu prepreku uoči Eura. Na Rujevici su rezultatom 3:0 svladali izabranike Sjeverne Makedonije, dvostruki strijelac bio je Lovro Majer, a prvijenac za Hrvatsku postigao je i Marco Pašalić.

Novinarima se nakon utakmice obratio i stup obrane, Domagoj Vida. Istaknulo se da je, uz Ivana Perišića, prepustio Mateu Kovačiću kapetansku traku zbog 100. nastupa u hrvatskom dresu:

- Pa evo, normalno, ne kažemo bez veze da smo kao obitelj, to je bio mali znak pažnje. Zamolio nas je i nije bilo nikakvih problema, čast nam je i jako smo sretni što je ušao u klub 100. Želim mu još puno utakmica i zdravlja i da nas vodi do pravih pobjeda.

Kako je to biti u klubu 100?

- Čast je, odlično, malo igrača to ima... Odricanje od malih nogu i naravno da smo svi sretni i ponosni kad to možemo ostvariti, nadam se da će ih što više doći. Ipak, najbitnije je da ima što manje ozljeda.

Kad se dođe u klub 100, mora li se počastiti, pjevati ili tako nešto?

- Pa, bit će nešto, dogovorit ćemo se. Možda ćemo imati neku večeru svi skupa, neće proći za džabe, mora nešto biti, ha-ha.

Osvrnuo se i na samu utakmicu:

- Bitna je pobjeda i da se nitko nije ozlijedio, rutinski smo odradili. Dobro smo radili ovih sedam dana, svi su maksimalno fokusirani i spremni. Svi smo sretni te idemo utakmicu po utakmicu, sada je na redu Portugal. Onda kreće borba, nadamo se velikim stvarima, ali treba biti ponizan.

On ima dosta iskustva i može reći nešto o tome koliko daleko mogu Vatreni:

- Kao i uvijek, kao što izbornik Dalić kaže, idemo utakmicu po utakmicu. Prvo, ako Bog da, proći grupu, a onda ćemo dalje vidjeti.

Linker
03. lipanj 2024 23:48