Michael Oliver i Luka Modrić

 TOM DUBRAVEC Cropix
POTVRDILA UEFA

Vatrenima protiv Španjolske sudi čovjek iz naše povijesne utakmice, a Dinamu je priredio rijetko viđen scenarij

Hrvatskoj je sudio pet puta, a naša je reprezentacija u tim susretima upisala tri pobjede i dva poraza
Piše: SNObjavljeno: 13. lipanj 2024. 11:13

Michael Oliver sudit će dvoboj Španjolske i Hrvatske u prvom kolu Europskog prvenstva u Njemačkoj. Engleski sudac, koji je u ovoj sezoni odradio 24 dvoboja u Premier ligi, dijelit će pravdu s pomoćnicima Stuartom Burtom i Danom Cookom, dok će u VAR sobi sjediti Stuart Attwell.

Oliver je Hrvatskoj sudio već pet puta, a daleko najupečatljivija bila je utakmica protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru, kada su Vatreni slavili nakon raspucavanja s bijele točke. Osim te, Oliver je hrvatskoj reprezentaciji sudio u još dvije pobjede: u prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje 2013. i protiv Cipra 2021. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

S druge strane, dijelio je pravdu i u dva naša poraza: u prijateljskoj utakmici protiv Brazila 2018. i u Ligi nacija protiv Portugala 2020. na Poljudu.

Od hrvatskih klubova, sudio je samo Dinamu, a Modri su u te tri utakmice upisali pobjedu, remi i poraz. Trijumf je došao protiv Benfice u Europskoj ligi 2019., dok su poraz upisali protiv Seville u Ligi prvaka tri godine ranije. No, posebna priča krije se oko remija Dinama i Moldea iz trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka 2015. Utakmica u Norveškoj završila je 3:3, a Oliver je protiv Dinama dosudio čak tri kaznena udarca, ali Norvežani su realizirali samo jedan, a hrvatski prvak je, uz remi 1:1 iz Zagreba, prošao dalje zbog više pogodaka u gostima.

Pet puta je sudio i španjolskoj reprezentaciji, a La Roja je u tim dvobojima upisala dvije pobjede, dva remija i poraz od Kolumbije u prijateljskoj utakmici krajem ožujka ove godine.

Linker
13. lipanj 2024 11:23