GABRIEL BOUYS Afp
ANALIZA BRUNE MARIĆA

VIDEO: Evo zašto Španjolac nije dobio crveni, što je točno radio VAR i koja je objašnjenje poništenog pogotka

U 78. minuti dogodila se situacija koja je zbunila dio nogometne javnosti
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. lipanj 2024. 20:20

Bruno Marić za Sportske novosti analizirao je suđenje Engleza Michaela Olivera na utakmici u kojoj nas je Španjolska ove subote u Berlinu porazila s 3:0:

- U 78. minuti sudac Oliver je sudio kazneni udarac, koji je bio dosta lagan, da budemo iskreni. No, nećemo se žaliti, jer saplitanja minimalnog ipak je bilo. Odmah da kažemo kako je rasprava o isključenju Rodrija deplasirana, jer kod borbe za loptu, a ovdje je to svakako bio slučaj, nema crvenog kartona kada je kazneni udarac. VAR je samo provjeravao ispravnost odluke o kaznenom udarcu, a ne disciplinsku mjeru.

SITUACIJU OKO KAZNENOG UDARCA POGLEDAJTE OVDJE

Kod izvođenja penala, Perišić je ušao u kazneni prostor prije nego je izveden penal i uključio se u aktivnu igru, što je bio razlog da se poništi Petkovićev pogodak. Dakle, ispravna odluka koja je u domeni VAR-a, ali isključivo zato što se Perišić koji je prerano ušao "aktivirao" nakon što je lopta ostala u igri - objašnjava Marić.

- Analizirajući prvo poluvrijeme, možemo reći da sudac Oliver nije imao težak zadatak. Nemamo niti jednu spornu situaciju, čak mi je ostavio dojam da ide na sigurno kod prekršaja u terenu, izvan kaznenih prostora. Naime, sudio je dva prekršaja, koji su mirisali na moguću opasnost, iako realno nisu bili opasni. Jedina pogreška, ako ju uopće trebamo tako nazvati, bila je zaustavljena prednost, kada je Pongračić počeo graditi obećavajući napad u 20. minuti. Ništa značajno. Dakle, svi možemo biti zadovoljni suđenjem suca Olivera u prvom dijelu utakmice - zaključio je Marić.

Linker
15. lipanj 2024 21:49