JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix
NOVI HIT

VIDEO Poslušajte novu himnu Vatrenih, Vrsaljko oduševljen: ‘Čista emocija, ova pjesma pokreće‘

Izvođači i autor glazbe i teksta je Tiho Orlić, a pjevač Opće opasnosti Pero Galić
Piše: SNObjavljeno: 31. svibanj 2024. 11:22

Pred Vatrenima je još jedan veliki izazov, ovog puta Europsko prvenstvo i to u Njemačkoj gdje će naša reprezentacija imati podršku navijača kao nikada do sad. Hrvatska je smještena u skupinu B gdje ju čekaju spektakularni okršaji sa Španjolskom i Italijom te neugodnom Albanijom. Jedno je sigurno, pomoć navijača bit će od velike važnosti, a već su polagano krenule i pripreme.

Javnosti će biti prezentirana i nova himna reprezentacije pod nazivom ‘Najbolja kad je najteže‘ čiji su izvođači autor glazbe i teksta Tiho Orlić i pjevač Opće opasnosti Pero Galić.

Tim će se povodom novinarima obratiti i Šime Vrsaljko koji se po prvi puta nalazi u novoj ulozi ambasadora HNS-a, kao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

- Pjesma je emocija. Slušajući ovu pjesmu i vraćajući se u igračke dane mogu reći da ova pjesma pokreće, da ova pjesma donosi onu sinergiju koju uvijek krasi reprezentaciju - rekao je Vrsaljko i čestitao autorima pjesme.

- U glavi mi je bilo maksimalizirati sve, napraviti nešto što nitko nikad nije napravio. Htio sam da to ne bude tipična navijačka pjesma, da ostane, htio sam opisati što smo to mi, što smo prošli od osnivanja države, pa i kroz uspjehe hrvatskog nogometa - istaknuo je Orlić i dodao da je za potrebe snimanja spota izgrađena najveća pozornica ikad izgrađena u Hrvatskoj.

- Sretni smo i zahvalni kao Opća opasnost da smo dobili priliku sudjelovati u ovom projektu. Pjesma bi trebala biti motivirajuća, a sretni smo da je rock‘n‘roll stigao na mjesto povezivanja - dodao je Galić

Predsjednik HNS-a objasnio je kakva je atmosfera u reprezentaciji:

- Pokušavam biti što više s trenerima i igračima. Mi smo prava obitelj, a kao takvi svi želimo da Modrić osvoji još jednu Ligu prvaka. Svi smo uz njega, svi smo zajedno kad je u pitanju reprezentacija. Ozračje je odlično, a svih krasi i domoljublje što je jako važno.

Vrsaljko je objasnio i kako se snalazi u novoj ulozi:

- To je velika odgovornost. Sve ono što sam davao na terenu, nastojat ću da to radim i sada, da prenesem emociju koju sam nosio na terenu. Vjerujem da će biti sve u redu i vjerujem da ćemo na Euru biti oni pravi. Prateći treninge i s boravkom u hotelu imam dojam velike bliskosti, a ponekad zaboravim da nisam više na terenu. Malo me je strah jer moram zatomiti svoje emocije.

HNS je predstavio i nove tenisice dizajnirane samo za snimanje spota za ovu pjesmu, a koje će se uskoro pojaviti na tržištu.

Poslušajte pjesmu:

Linker
18. lipanj 2024 09:47