ANTE CIZMIC Cropix
BURNO U KAMPU VATRENIH

VIDEO: Što će Dalić ‘skuhati‘ za Albaniju? Nakon Španjolske ovom dvojcu najviše visi mjesto u udarnoj postavi

‘Izbornik je napravio jednu promjenu imajući na umu da je utakmica u 15 sati‘, govori Antolić
Piše: SNObjavljeno: 16. lipanj 2024. 19:40

Novinar Sportskih novosti Dražen Antolić javio se iz Neuruppina dan nakon poraza Hrvatske protiv španjolske izabrane vrste.

- Tu smo ispred hotela gdje su neki od izvjestitelja koji prate reprezentaciju, mirno je, pravo nedjeljno popodne, međutim, nije takva idila u hotelu reprezentacije. Ne samo zbog rezultata, već i zbog toga što je kod hotela kao na kolodvoru: Puno je navijača, dolaze obitelji igrača, menadžeri i prijatelji. Nema toliko mira koliko bi ga se trebalo očekivati, a nema ga ni unutar same momčadi što se vidjelo na press konferenciji kad je Zlatko Dalić kazao da ima neke stvari za riješiti s Brunom Petkovićem - kazao je Antolić za početak, a onda naglasio:

- Neki su otišli toliko daleko i komentirali da je Dalić optužio Petkovića za poraz od Španjolske, što nije istina, ali optužio ga je za nešto drugo. Prekršio je pravila i hijerarhiju unutar reprezentacije jer je odlučio izvesti kazneni udarac. Na njima je da to riješe da se ne bi vukli repovi i da Hrvatska može mirno nastaviti dalje, jer ako se to ne dogodi, tko zna kako bi to još moglo eskalirati.

- Što se tiče priprema za utakmicu s Albanijom koja je na rasporedu u srijedu, one su u ozbiljnom jeku i Dalić bi zaista mogao nešto promijeniti u sastavu. Dva igrača koja "najviše vise" su Pongračić i Brozović koji bi mogli izgubiti mjesto u početnoj postavi. Međutim, ništa još nije sigurno jer je izbornik naglasio da će još dobro promisliti o svemu i donijeti definitivnu odluku tko će krenuti u prvih 11.

- Utakmica s Albanijom sada je definitivno finale jer ne smijemo izgubiti ako želimo nastaviti natjecanje. Izbornik je napravio jednu promjenu imajući na umu da je utakmica u 15 sati, u ponedjeljak će trening biti u 15 sati u odnosu na prijašnjih 18. Isto tako, otkazao je trening u Hamburgu dan prije utakmice i sve će odraditi u Neuruppinu, iza zatvorenih vrata da bi imao dva treninga gdje priprema taktiku za Albaniju. To govori da će biti nekih promjena jer je tražio jedan trening više iza zatvorenih vrata da bi sve što bolje uigrao. Srijeda je novi "dan D" za hrvatsku reprezentaciju.

Video: Dražen Antolić iz Neuruppina

Linker
18. lipanj 2024 14:24