Mattia Zaccagni 

 ODD ANDERSEN Afp
HARVEY NORMAN JUNAK DANA

Vodila su ga dvojica Hrvata, a svoj prvijenac za Azzure neće nikada zaboraviti

Vezni igrač zabio je u posljednjem napadu dvoboja Hrvatske i Italije te tako omogućio Azzurrima prolaz dalje
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 25. lipanj 2024. 00:53

Na žalost umjesto Luke Modrića ili Dominika Livakovića junak dana je Mattia Zaccagni. Vezni igrač Lazija zabio je u posljednjem napadu dvoboja Hrvatske i Italije te tako omogućio Azzurrima prolazak dalje, dok je Hrvatska ostala na trećem mjestu s minimalnom šansom za uloviti osminu finala. Zaccagni je sjajno pogodio i tako šokirao Vatrene. Inače, Zaccagni je 29-godišnjak, igrač Lazija koji je pod Igorom Tudorom odigrao sedam utakmica u kojima je bio efikasan, zabio je dva pogotka uz jednu asistenciju.

Protiv Vatrenih je postigao svoj prvijenac za reprezentaciju, u sedmom nastupu pogodio je savršeno, u trenutku kada je Italija već bila na koljenima, a Hrvatska u osmini finala. Osim Tudora trenirao ga je Ivan Jurić, dvije sezone igrao je za Veronu, odigrao je 72 dvoboja pod splitskim stručnjakom, postigao je sedam pogodaka u 16 asistencija.

Inače, debitirao je za reprezentaciju 29. ožujka 2022. godine. Sudjelovao je 45 minuta u pobjedi nad Turskom, Roberto Mancini mu je dao prigodu, a onda ga nije bilo godinu i pol dana, što zbog ozljeda, što zbog izbornikove odluke. Dolaskom Luciana Spallettija otvorilo se i njemu, većinom je ulazio s klupe, baš kao i jučer kada je ušao u 81. minuti. Dovoljno je imao vremena za završni udarac u 98. minuti te veliko veselje branitelja naslova koji su tako osigurala siguran prolazak u osminu finala. (ski)

Linker
25. lipanj 2024 00:55