Christian Eriksen

 DAMIEN MEYER Afp
PLASMAN U OSMINU FINALA EURA

Eriksen oduševljen nakon prolaska Danske u drugi krug: ‘Ponosan sam, svi su se borili, od prvog do posljednjeg‘

‘Znali smo da prolazimo dalje i s remijem pa smo se zbog toga nesvjesno povukli‘, kazao je Hjulmand
Piše: HinaObjavljeno: 26. lipanj 2024. 00:19

Osjećam veliko olakšanje nakon što smo ispunili cilj i prošli u osminu finala, rekao je danski nogometaš Christian Eriksen nakon 0-0 protiv Srbije, na kraju skupine C na EURU.

Danski nogometaši na kraju su osvojili drugo mjesto odigravši tri neodlučena rezultata u skupini. To im donosi subotnji meč osmine finala protiv Njemačke, domaćina prvenstva.

- Ponosan sam zbog ulaska u osminu finala. Svi smo se borili, od prvog do posljednjeg. Kako se približavao kraj utakmice postajali smo sve pasivniji na terenu, ali samo jer nam je odgovarao remi. Srbija je krenula, njima je igrala samo pobjeda. Bili smo pod određenim pritiskom u završnici, ali izdržali smo - rekao je Eriksen koji je odigrao 133. utakmicu za svoju reprezentaciju.

- Ta je brojka luda i nadrealna. Ne mogu vjerovati - dodao je Eriksen, dok je slično na ogled protiv Srbije gledao Morten Hjulmand.

- Cilj je bio prolazak skupine i to smo ostvarili. Mislili smo kako možemo osvojiti veći broj bodova, ali sretni smo i zadovoljni. Bila je to prije svega taktička utakmica, a u nastavku smo donekle pali. Znali smo da prolazimo dalje i s remijem pa smo se valjda zbog toga nesvjesno povukli - kazao je Hjulmand.

Linker
26. lipanj 2024 00:22