Matjaž Kek

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
REAKCIJA IZBORNIKA

Euforija trese Sloveniju, ponosni Kek poručio: ‘Nismo htjeli biti turisti, to nas je vuklo‘

‘Skupina nije bila laka, u tri utakmice smo to pokazali, nismo nikome dopustili mnogo‘, rekao je
Piše: SNObjavljeno: 25. lipanj 2024. 23:41

Slovenija slavi povijesni plasman u osminu finala Europskog prvenstva u Njemačkoj. U posljednjem kolu grupne faze izabranici Matjaža Keka odigrali su bez pogodaka protiv Engleske, i tako s tri boda osigurali treću poziciju u skupini koja ih vodi u nastavak natjecanja. Engleska je s pet bodova završila prva, slijede Danci na drugom mjestu s također tri boda, dok je posljednja u grupi završila Srbija, s dva boda.

Nakon utakmice izjavu za medije dao je vratar slovenske reprezentacije, Jan Oblak.

- Osjećaji su fenomenalni, malo smo patili tijekom utakmice, nije bilo lako, ali kad si uspješan, to brzo zaboraviš. Presretni smo, sretni, ponosni, zadovoljni, rekli smo da nismo samo došli da nastupimo, nego da napravimo nešto u Njemačkoj. Izašli smo iz grupe, jedan cilj je postignut, ali nadam se da ovo nije kraj - rekao je Jan Oblak u prvoj izjavi za nacionalnu televiziju.

- Jako dobro smo stajali na terenu, bili smo stvarno kompaktni, svi smo radili kao jedan. Odigrali smo stvarno savršenu utakmicu. Svaka čast dečkima na ovoj utakmici. Možda ljudi ne shvaćaju koliko je teško igrati na ovoj razini, nisu svi navikli na to. Psihički smo bili izvrsni. Igrali smo jako dobro od prve do zadnje sekunde - nastavio je vratar Atletica.

Slovencima slijedi prva eliminacijska utakmica.

- Uvijek želimo više, nikad ne smijemo biti zadovoljni. Danas cijela Slovenija može biti ponosna. Malo nas je, ali dokazujemo da i u nogometu možemo parirati najboljima. Sljedeća utakmica je uvijek najvažnija. Nadam se da ćemo i tamo biti u dobroj formi - zaključio je.

Nakon utakmice izbornik Kek izgledao je umorno, ali sretno:

- Ovo je sport. Prije nekoliko dana igrali smo, prst je pokazivao lijevo, desno. Skupina nije bila laka, u tri utakmice smo to pokazali, nismo nikome dopustili mnogo. Kada nam je pala kondicija i koncentracija pokazali smo visok nivo. Nismo htjeli biti turisti, to nas je vuklo. Nakon ždrijeba, rekao sam da se samo smiju, s puno navijača, ponosan sam što su i nogometaši dodali kamenčić u ovaj mozaik.

Impresioniran je bio i Jaka Bijol, koji je razgovarao za Val 202:

- Fenomenalni osjećaji. Nije to bila naša najbolja utakmica, što je i normalno, jer je to vrhunska reprezentacija. Ali svatko od nas je dao svoj maksimum. Zaslužili smo ovaj bod, jer čak i postizanje pogotka u posljednjoj minuti bilo je stvarno bolno, ali mi smo se pokupili i odigrali stvarno sjajnu timsku igru. Nismo im dopustili da se preblizu približe, nisu stvorili nijednu sjajnu priliku.

Upitali su ga i tome koga želi u sljedećoj rundi natjecanja.

- Nije važno protiv koga igramo, siguran sam da ćemo igrati još koju utakmicu. Radije bih igrao u Münchenu, jer sam jako ponosan. Prošli smo kroz jako teška vremena, a sada smo izgradili solidne odnose, koje smo svi zaslužili pripremili. Atmosfera za tri utakmice.

Progovorio je i umoru.

- Da nisam umoran za 10 nakon takve utakmice, onda nešto ne bi bilo kako treba, ne bih dao sve od sebe. Ali imat ćemo dovoljno vremena za odmor - zaključio je.

Linker
26. lipanj 2024 00:00