KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
PRESUDNI FAKTOR

Evo što je Slovence izguralo na treće mjesto, a Dance bacilo na jedne od favorita natjecanja

Ipak, pitanje je kolika je to sreća za Dance s obzirom da će u osmini finala ići na domaćine Nijemce
Piše: SNObjavljeno: 25. lipanj 2024. 23:32

Iako nisu slavili u utakmici zadnjeg kola protiv Engleza, Slovenija je izborila svoj prvi, povijesni plasman u nokaut fazu Europskog prvenstva. Susret je inače završio bez golova, puno toga nije se dogodilo, ali poslije zadnjeg sučevog zvižduka moglo je krenuti veliko slavlje slovenskih igrača i navijača.

Međutim, do samoga se kraja vodila velika bitka po pitanju tko će biti drugi, a tko treći u skupini - Slovenija ili Danska. Na kraju je u korist Danske presudio žuti karton. Naime, ove dvije reprezentacije imaju remi iz međusobnog susreta, a s obzirom na to da su nakon tri kola u skupini imale i jednaku gol razliku, o konačnoj poziciji odlučivali su žuti kartoni. A Slovenija je imala jedan više (7:6) koji je dobio njihov pomoćni trener Milivoje Novaković. I to upravo protiv Danske.

Ipak, pitanje je kolika je to sreća za Dance s obzirom na to da će u osmini finala ići na domaćine Nijemce. Neće, jasno, lako biti ni Slovencima, oni će prolazak među osam najboljih tražiti preko jedne od prvoplasiranih reprezentacija. Tako je na uistinu nevjerojatan način završila ova mini-saga, a tko zna, možda se dogodi ‘nemoguće‘ pa u finalu dobijemo konačni sraz ovih dviju nacija.

Linker
26. lipanj 2024 00:52