ALBERTO PIZZOLI Afp
NAJSLABIJA PREDSTAVA

Jesmo li gledali istu utakmicu? Mediji nakon slabe predstave ‘prvog favorita Eura‘: ‘Ovo je ozbiljna momčad‘

‘Bellingham je neusporediv s bilo kojim drugim igračem koji je nosio Tri lava u posljednjih pola stoljeća‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. lipanj 2024. 08:04

Engleski mediji pobjedi protiv Srbije ne gledaju u zube, iako njihova reprezentacija u okršaju protiv Srbije (1:0), nije nikoga impresionirala, dapače. Neki su primjerice, taj sraz proglasili čak i najslabijim dosad na Euru. Ni slaba igra, ni to što su prema kladionicama prvi favoriti turnira bili neočekivano podređeni veći dio utakmice ne može im pokvariti slavlje, ali ni pohvale na račun Jude Bellinghama koji je zasluženo izdvojen od ostatka momčadi.

"Bellingham je neusporediv s bilo kojim drugim igračem koji je nosio Tri lava u posljednjih pola stoljeća. Dva tjedna prije svog 21. rođendana već je vođa na terenu Engleske. On je njihov najbolji dodavač, igrač s najviše osvojenih lopti, najbolji kreator, a izaziva Harryja Kanea i za titulu najboljeg strijelca... Engleska protiv Srbije nije bila posve uvjerljiva. Kane je uglavnom bio gledatelj, Foden nije bio dojmljiv, a Srbija je obrani Engleske priuštila nekoliko nervoznih trenutaka. Ipak, dobili su svoju prvu utakmicu turnira po četvrti put zaredom pod Southgateom. Gelsenkirchen je bio mjesto gdje je Rooney isključen, Engleska izgubila još jednom na penale, a cirkus Wagsica se spakirao i napustio grad na Svjetskom prvenstvu 2006. Ali zaboravite loše stare dane "Zlatne generacije". Engleska je ozbiljna momčad pod Southgateom", piše između ostalog The Sun.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

Otočki mediji natječu se u hvalospjevima Bellinghamu, a Daily Mail piše dodaje kako je pobjeda protiv Srbije vrijedna plasmana u drugi krug.

"Teško je reći gdje je Jude Bellingham igrao protiv Srbije u Gelsenkirchenu. Bilo ga je svugdje! Engleska je svoju kampanju na Europskom prvenstvu započela pobjedom, ali Bellingham je bio toliko dobar da je zasjenio taj trijumf. Pobjeda je pobjeda je pobjeda u prvoj utakmici i Engleska je dobila što je trebala bez da je napunila mrežu protivnika do vrha, kao što je to učinila Njemačka u svojoj pobjedi nad Škotskom u petak navečer. Bellingham je, međutim, bio daleko od običnog.

Pobjednički pogodak zabio je u 13. minuti, ali to je bio samo mali dio onoga što je njegovu izvedbu činilo posebnom. Bio je motor momčadi na AufSchalke Areni. Bio je njegovo srce i duša. Engleska nije briljirala protiv Srbije. Bilo je nervoznih trenutaka. Ali ovdje se radilo o pobjedi.

Pobjeda Engleske znači da će se gotovo sigurno kvalificirati u nokaut fazu tako da je posao obavljen. Ono što će ostati je Bellinghamov nastup i žarka nada da se neće ozlijediti. Jer s njim je ovo ljeto u Njemačkoj sve moguće", dodaje Daily Mail.

Linker
17. lipanj 2024 11:34