Matjaž Kek

 KENZO TRIBOUILLARD Afp
REŽISER SEZNACIJE

Kek uoči Portugala: ‘Ima još malo Balkana u nama. A prije Eura sam se kladio s novinarima‘

U ponedjeljak Slovenci kreću u akciju protiv Portugala na stadionu u Frankfurtu
Piše: SNObjavljeno: 29. lipanj 2024. 10:43

Matjaž Kek odveo je reprezentaciju Slovenije u prvu nokaut fazu nekog velikog natjecanja. U osmini finala njemačkog Eura čeka ih Portugal, bit će to izazov karijere za nekadašnjeg trenera Rijeke, a danas uspješnog izbornika, koji je u dobrom raspoloženju razgovarao za slovenski Sportklub.

- Osjetio sam da su momci spremni za ovo, plasman u osminu finala smatramo kolektivnim uspjehom. Svi su zaslužni, od nogometaša i stručnog stožera, do fizioterapeuta, doktora, ekonomista, cijelog menadžmenta... Čini mi se kao da su momci znali da će se nešto dobro dogoditi, toliko su vjerovali u prolaz da uopće nisu bili šokirani kad smo ga izborili. Nitko nije pakirao kofere prije utakmice s Engleskom - kazao je Kek.

image

Matjaž Kek

FABRICE COFFRINI Afp

Slovenija je slovila za autsajdera svoje C skupine, koju je osvojila Engleska s pet bodova, a u leđa joj gledaju Danci i Slovenci s tri, dok je Srbija zadnja s dva.

- Imao sam okladu s našim novinarima. Rekao sam im da ih vodim na ručak ako prođemo skupinu, to sam i učinio. Drago mi je da sam ju izgubio, ali u buduće se neću kladiti - poručio je slovenski izbornik u šaljivom tonu.

Kaže i da je bilo jako važno oporaviti se od šoka nakon što su im u drugoj utakmici Srbi zabili za 1:1 u zadnjim trenucima utakmice, a posebno ističe jednu odliku svoje reprezentacije.

- Mi smo prije svega realni, znamo da imamo malu bazu igrača i ne trebamo praviti cirkus kada napravimo nešto dobro, niti tragediju kad dođe do neuspjeha. Zrelost mojih igrača uvijek me iznenadi.

Portugal je jedan od najtežih mogućih suparnika, a Slovenija jedno od većih iznenađenja uz Gruziju.

- Svi nas shvaćaju ozbiljno, ima još malo Balkana u nama. Volim jake protivnike i mislim da imamo dosta toga za pokazati, što ste mogli vidjeti i protiv Engleza. Morali su se pomučiti da priđu našem golu - podvukao je Kek, koji kreće u akciju u ponedjeljak na Deutsche Bank Parku u Frankfurtu.

Linker
29. lipanj 2024 10:47