ODD ANDERSEN Afp
NIJE BILO LAKO

Piksi otkrio kakvu su agoniju Srbi prolazili u svlačionici: ‘Neki su kolabirali na poluvremenu...‘

Reprezentacija Srbije posljednju utakmicu igra protiv Danske i u njoj lovi prolazak u osminu finala
Piše: SNObjavljeno: 21. lipanj 2024. 15:26

Srbija je u drugom kolu Europskog prvenstva remizirala sa Slovenijom (1:1), a danas je tamošnji izbornik Dragan Stojković Piksi analizirao sve ono što se događalo na tom susretu.

- Nismo bili na nivou što se realizacije tiče. Stvorili smo veliki broj šansi što je dobro na ovakvom turniru. Nekada, kada vidite loptu u mreži, ne mora se tako dogoditi. Ovo je važan rezultat za nas jer ostajemo u igri, svjesni činjenice da moramo jednu utakmicu pobijediti ako želimo proći dalje. Gol je došao u posljednji čas i ostavlja nas u trci za prolaz - rekao je Stojković koji se osvrnuo na činjenicu da se utakmica igrala u 15 sati:

- Na poluvremenu su dva-tri igrača kolabirala, toliko je bilo teško trčati, boriti se i vraćati se psihološki nakon gola koji je pao nakon naše greške.

Srbija posljednju utakmicu skupine igra protiv Danske, a novinare je zanimalo hoće li Piksi i tu utakmicu igrati s dvojicom napadača.

- Imam grupu od 26 igrača, svi oni koji su ovdje konkuriraju za mjesto u momčadi. Igramo hrabro, igrali smo s Mitrovićem i Vlahovićem. Nisu to bila dva klasična napadača jer je Vlahović imao ulogu neke povučene devetke. Najopasnija stvar je ako se izgubi lopta u posljednjoj trećini, dolazi do problema jer ostajete s dvojicom u sredini i tad nije lako pokriti prostor. Tako budete kažnjeni, ali tako i mi kažnjavamo. Dolazi nam Danska, vidjet ćemo, razmislit ćemo dobro kako ćemo krenuti u utakmicu. Imam u glavi jednu sliku kako bismo trebali igrati, ali mislim da je nepotrebno pričati o tome četiri dana prije utakmice - istaknuo je Stojković.

Linker
21. lipanj 2024 15:28