Branislav Nedimović

 PEDJA MILOSAVLJEVIC Cropix
EPILOG LOŠEG EURA

Pljušte nove ostavke u Srbiji: Još jedan ključan čovjek napustio funkciju? Čeka se Piksijeva sudbina

Branislav Nedimović je podnio ostavku na mjestu potpredsjednika Saveza, prema javljanju Sport kluba
Piše: SNObjavljeno: 27. lipanj 2024. 14:10

Nakon što je glavni tajnik srpskog saveza (FSS) Jovan Šurbatović najavio ostavku nakon "afere hrvatski avion", njegovim putem krenuo je i Branislav Nedimović, potpredsjednik Nogometnog saveza Srbije.

- Nacionalni skandal... Događaju se takve stvari, događale su se, bila politička provokacija, namještaljka ili ne, sigurno se dogodilo i sigurno je skandal. Što se tiče moje ostavke, ja sam i prije Europskog prvenstva najavio da ću iz drugih razloga dati ostavku, a sa svojim najbližim suradnicima sam razgovarao da nakon Eura napustim mjesto glavnog tajnika jer imamo mnogo važnijih pitanja o kojima stručna javnost mora raspravljati, a to je kuda ide srpski nogomet, koji će zamijeniti ove igrače koji igraju na Europskom prvenstvu. Imamo ozbiljne utakmice u Ligi nacija od rujna, od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, i ja sam, netko tko je dugo u srpskom nogometu, ozbiljno zabrinut o budućnosti srpskog nogometa - govorio je Šurbatović.

Prema saznanjima Sport kluba, Nedimović je podnio ostavku na mjestu potpredsjednika saveza, te sada još ostaje vidjeti kako će se zaključiti sudbina Dragana Stojkovića Piksija, kojem je Nogometni savez Srbije dužan isplatiti milijun eura u slučaju prijevremenog otkaza, koji je sada gotovo izvjestan.

Srbija je, podsjetimo, baš kao i Hrvatska ispala već u grupnoj fazi, ali atmosfera u reprezentaciji i tamošnjoj sportskoj javnosti dosta je drugačija od one u Lijepoj našoj, gdje je Zlatko Dalić već dobio potvrdu da ostaje na čelu Vatrenih, a svi su se već pomalo pomirili s ranim oproštajem od Eura.

Linker
27. lipanj 2024 14:12