Nick Potts/pa Images/profimedia
SOUTHGATE PRELOMIO

Procurilo iznenađenje na popisu Engleske: Zvijezda otpisana nakon 14 godina u reprezentaciji

The Athletic je prvi plasirao vijest koja navodi kako nakon 14 godina na popisu neće biti Hendersona
Piše: SNObjavljeno: 21. svibanj 2024. 13:02

Poznato je kako engleski izbornik Gareth Southgate danas objavljuje preliminarni popis putnika za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Po tamošnjim medijima već su i prije službene objave počele curiti informacije oko popisa, pa su tako otkrivena imena nekih zvijezda koje se zasigurno neće naći na odabranom papiru.

The Athletic je prvi plasirao vijest koja navodi kako nakon 14 godina na popisu neće biti Jordana Hendersona. Bivši veznjak Liverpoola debitirao je za nacionalnu vrstu s 20 godina, i održao se u taboru reprezentacije dobrim igrama za Liverpool, kojeg je napustio prošlog ljeta u potrazi za zadnjom velikom plaćom u Saudijskoj Arabiji. Nije se proslavio na Bliskom istoku, već na zimu uslijedio je transfer u Ajax, ali se svojim igrama u Nizozemskoj nije uspio nametnuti Southgateu.

Napomenimo kako je engleska javnost već i ranije kritizirala Southgatea zbog pozivanja Hendersona, dok je veznjak još nastupao za Al Ettifaq.

image

Jordan Henderson

John Walton/pa Images/profimedia

Sljedeće zvučno ime je ono Raheema Sterlinga. Chelseajev krilni napadač bio je ključna Southgateova karika na prošlom Europskom prvenstvu na kojem su Englezi u konačnici završili drugi zbog lošijeg izvođenja jedanaesteraca protiv Italije. Također nema niti još jedne Chelseajeve zvijezde, Southgate isto tako nije odlučio pozvati Bena Chilwella.

S druge strane, Daily Mail javlja kako će se na preliminarnom popisu pojaviti neka imena koja nismo navikli gledati u reprezentativnom dresu. Liverpoolov Curtis Jones, Burnleyjev James Trafford, te čak četvorica igrača Crystala Palacea -Eberechi Eze, Adam Wharton, Marc Guehi i Dean Henderson bi svi trebali biti uključeni na Southgateov popis.

Linker
21. svibanj 2024 13:02