Gareth Southgate

 ADRIAN DENNIS Afp
REMI ENGLEZA

Southgate razočaran nakon kiksa: ‘Nije dobro. Jednostavno ne igramo onako kako bismo voljeli‘

‘Phil Foden zauzima iste prostore kao Kane u ovom trenutku i to ne funkcionira‘, rekao je Alan Shearer
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. lipanj 2024. 22:04

Engleska je u 2. kolu skupine B remizirala s Danskom (1:1) uz igru koja nikoga nije mogla impresionirati.

- Jasno je da to nije bilo dobro kako smo se nadali. Trenutačno ne koristimo loptu dovoljno dobro i postoji druga razina koju moramo pronaći. Trebamo bolje pritisnuti suparnike nego u prve dvije utakmice. U ovom trenutku jednostavno ne igramo onako kako bismo voljeli – izjavio je engleski izbornik Gareth Southgate.

Harry Kane je zabio gol, ali je tijekom utakmice malo toga napravio.

- Prije turnira smo rekli da nema lakih utakmica i to se pokazuje. Možemo biti bolji s loptom i bez lopte. Mislim da je značajka dobre momčad da ostvaruje rezultat i kada nije na svojoj najboljoj razini. Ali gotovo da smo prošli, što nam je prvi cilj. Siguran sam da će kod kuće biti puno buke i razočaranja, ali mi trebamo ostati mirni. Korak po korak, i stići ćemo – rekao je Kane, kapetan engleske reprezentacije.

Branič Kyle Walker nije djelovao previše utučeno.

- Imamo bod, prvi smo u skupini i idemo dalje.

image

Harry Kane

ADRIAN DENNIS Afp

I Kieran Trippier je pokušao spustiti loptu na zemlju.

- Ostat ćemo mirni, pozitivni i zajedno, i to je najvažnije. Shvaćamo frustraciju navijača, ali ovo je turnir, protiv svakoga je teško. Nema potrebe za panikom, znamo da možemo bolje – poručuje branič Newcastlea.

Komentatori nisu imali previše milosti za izvedbu Southgateove momčadi. Bivši kapetan Alan Shearer smatra da izbornik trenutačno ne izvlači najbolje iz najboljih engleskih igrača.

- Kako sam postajao stariji, trebao sam brzinu oko sebe. I dalje bih mogao zabijati golove, igrati glavom, doći u poziciju u kaznenom prostoru, ali više nisam mogao utrčavati u prostor. Harry Kane je sada isti, on treba igrače koji mogu trčati i napraviti prostor. Zato bih ja u momčadi imao Anthonyja Gordona. Phil Foden zauzima iste prostore kao Kane u ovom trenutku i to ne funkcionira – jasan je Shearer.

Remi s Gordim Albionom prokomentirao je danski napadač Andreas Skov Olsen.

- Odigrali smo vrlo dobru utakmicu, imali smo sjajnu energiju. Mislim da smo bili bolji od njih u većem dijelu utakmice. Ušli smo u susret s energijom kojoj oni nisu mogli parirati. Dobivali smo duele i imali prilike i za pobjedu – kazao je Skov Olsen.

Linker
27. lipanj 2024 08:56