JAVIER SORIANO Afp
NA UDARU KRITIKA

VIDEO: Osvojili su skupinu na Euru, a navijači ih gađaju čašama: ‘Drugima se ne događaju ovakve stvari‘

Sada je svima jasno da Engleska baš i nije favorit kakvim su je predstavili kladionice
Piše: SNObjavljeno: 26. lipanj 2024. 08:34

Pet bodova iz tri utakmice bila su dovoljna Engleskoj da na Euru u Njemačkoj osvoji skupinu C, ispred Danske i Slovenije, koje su također izborile osminu finale, te Srbije koja pakira kofere i vraća se u Beograd.

Međutim, navijači Tri lava su bijesni! Englezi su u tri nastupa zabili samo tri gola i sada je svima jasno da Engleska baš i nije favorit kakvim su je predstavili kladionice uoči početka kontinentalne smotre. Čak ni golovi nisu toliki problem, već jalova, blijeda igra Engleza koji su u prve dvije utakmice zabili gol, a potom se povukli na svoju polovicu... Ta dva postignuta gola upravo su posljedica takve smiješne taktike Garetha Southgatea koji je odlučio da će njegova momčad igrati isključivo na rezultat premda neosporno ima kvalitetu za nadigravanje s bilo kojom reprezentacijom na Euru.

Svoje nezadovoljstvo navijači engleske reprezentacije odlučili su iskazati i nakon remija sa Slovenijom. Nakon što su izbornik i igrači došli pozdraviti svoje vjerne pratitelje nakon utakmice, s tribina je poletjelo nekoliko plastičnih čaša prema Southgateu.

- Najvažnije je da ostanemo uz momčad. Razumijem narativ prema meni. To je za momčad bolje nego da kritike idu prema njima, ali stvara neobične uvjete za rad. Nisam vidio da su druge reprezentacije koje su izborile drugi krug suočene s takvim kritikama. Ne bježim od toga - kazao je engleski izbornik.

- Moramo ići korak po korak. Danas smo vidjeli poboljšanje. Morali smo biti bolji kako bismo prošli u sljedeći krug. Bili smo prvi u skupini i to je bio cilj na početku - ustvrdio je Southgate.

image

Gareth Southgate

ADRIAN DENNIS Afp

Linker
26. lipanj 2024 08:34