RONNY HARTMANN Afp
OŠTRA KRITIKA

Legenda oplela po reprezentaciji: ‘Sramota, nadigrali su nas kao Barcelona. Ako ne možeš trčati, ostavi se nogometa‘

‘Nemoguće je napraviti dobru momčad od momčadi koja je otišla na Euro‘
Piše: SNObjavljeno: 23. lipanj 2024. 06:45

Poljska je prva i matematički ostala bez šanse za prolazak skupine na Euru u Njemačkoj. Izgubili su od Austrije 1:3 u Berlinu, a Nizozemska je podijelila bodove s Francuskom i tako Poljacima oduzela šanse za prolazak u nokaut fazu.

"Utakmica između Austrije i Poljske je pokazala razliku između dobro izgrađene momčadi i one koja je bila u ruševinama. Ne možete se uvrijediti na igre momčadi koja gubi u skupini u kojoj je jednostavno najslabija. Poljska reprezentacija je još uvijek poput dvanaestogodišnjeg mlađeg brata koji se ušuljao među osamnaestogodišnjake. Čak i ako ima dobre ocjene i dobro se razvija, ne znači da je odrastao", napisao je Jakub Seweryn s portala Sport.pl.

Manje kritičan nije bio ni legendarni poljski reprezentativac Jan Domarski koji je u razgovoru za Polsat Sport žestoko opleo po svojima.

- Osim Szczęsnyja, naši igrači nisu uspjeli doći na Euro. Mogao bih dalje kritizirati, ali ne želim vrijeđati. Pohvalio sam Szczęsnyja, ali mogli bismo i pričati o drugom primljenom golu. Golman ne može slijepo zaroniti u jedan kut. No, kao što rekoh, nije bio loš, a s našom obranom je bio kao svjetski prvak - rekao je Domarski pa nastavio:

- Dawidowiczev svaki ulazak je faul. Da ne znam gdje je igrao, pitao bih odakle su ga doveli. Prvi pogodak Austrije bio je sramota. Čak devet naših igrača bilo je u šesnaest metara, ali nikoga nisu pokrili. Nismo im mogli oduzeti loptu. Poigravali su se s nama kao Barcelona u svojim najboljim godinama. Nažalost, fizički smo bili očajni. Ako ne možete igrati nogomet, morate trčati. A ako ne možete trčati, nemate snage, nemojte igrati nogomet, jer nećete postići rezultate.

Domarski je kritizirao i pretjerani optimizam svojih sunarodnjaka.

- Mi Poljaci smo uvijek optimisti nakon ždrijeba. Gledamo suparnike i govorimo si: Austriju ćemo pobijediti, a možemo i s Francuskom i Nizozemskom. Zapravo se već spremamo za drugi krug. Ne bi trebalo biti tako. Trebamo biti sretni što idemo na Euro - kaže Domarski pa dodaje:

- Nemoguće je napraviti dobru momčad od momčadi koja je otišla na Euro. Ima nekoliko zanimljivih igrača na koje se možemo i dalje fokusirati, ali mnoge treba zamijeniti. Treba dati šansu mladima - zaključio je bivši reprezentativac.

U posljednjem susretu u skupini D Poljska će u Dortmundu u utorak od 18 sati igrati protiv Francuske.

Linker
23. lipanj 2024 06:45