Robert Lewandowski

 WOJTEK RADWANSKI Afp
VELIKI HENDIKEP

Šok u taboru reprezentacije: Jedna od glavnih zvijezda neće igrati prvu utakmicu, upitan i za ostatak prvenstva

Radi se o ozljedi bedrenog mišića, a vijest je u utorak obznanio liječnik poljske reprezentacije
Piše: HinaObjavljeno: 11. lipanj 2024. 16:39

Kapetan i najbolji igrač poljske nogometne reprezentacije Robert Lewandowski, zbog ozljede će propustiti prvi dvoboj na Europskom prvenstvu, u kojem će Poljaci igrati protiv Nizozemaca 16. lipnja u Hamburgu.

Radi se o ozljedi bedrenog mišića, a vijest je u utorak obznanio liječnik poljske reprezentacije.

"Činimo sve kako bi Robert mogao igrati drugu utakmicu protiv Austrije", izjavio je u priopćenju dr. Jacek Jaroszewski.

Lewandowski je ozlijeđen u ponedjeljak tijekom pripremne utakmice protiv Turske u kojoj su Poljaci u Varšavi slavili s 2-1, a najbolji poljski strijelac je ušao u igru ​​u 33. minuti.

Euro u Njemačkoj će za 35-godišnjeg napadača Barcelone biti četvrto europsko prvenstvo, a na posljednja tri je u 11 utakmica postigao četiri pogotka.

Poljaci su u skupini D, a nakon otvaranja protiv Nizozemske, slijede im dvoboji s Austrijancima (21.6.) i Francuzima (25.6.).

Liječnik selekcije rekao je da ga prilično umiruje zdravstveno stanje druga dva ozlijeđena poljska napadača, Pawela Dawidowicza i Karola Swiderskog.

"Oba igrača trebala bi se vratiti punim treninzima u roku od tri-četiri dana nakon provedenog tretmana", rekao je.

Poljaci su već ostali bez jedne važne opcije u napadu prije četiri dana, kad je Arkadiusz Milik nakon samo nekoliko minuta dvoboja protiv Ukrajine napustio teren. Milik je u međuvremenu podvrgnut manjem operativnom zahvatu na menisku u lijevom koljenu, što je potvrdio i njegov klub, torinski Juventus, ne navodeći do kada će Poljak morati izbivati s travnjaka.

Linker
11. lipanj 2024 16:40