JOHN THYS Afp
CILJAJU VISOKO

Već dugo ih nema u vrhu, a sad tvrde da će pokoriti cijelu Europu: ‘Za nas je uspjeh samo naslov prvaka!‘

Oranje je smješteno u skupinu D zajedno s Francuskom, Poljskom i Austrijom
Piše: HinaObjavljeno: 29. svibanj 2024. 17:12

Nizozemski izbornik Ronald Koeman stavit će na kocku kondiciju ključnog veznog igrača Frenkieja de Jonga i napadača Memphisa Depaya nakon što je njih dvojicu u srijedu uključio u svoj izbor od 26 igrača za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Obojica su se u zadnje vrijeme borili s ozljedama, ali s obzirom da je UEFA povećala broj igrača s 23 na 26 igrača za finale od 14. lipnja do 14. srpnja, Koeman je odlučio riskirati u pokušaju da osvoji prvi kontinentalni naslov za momčad od 1988., turnir na kojem je igrao.

"Frenkie će se javiti za momčad u subotu, ali stvari idu dobro. Prva utakmica u skupini protiv Poljske u Hamburgu 16. lipnja izvedivo je da će igrati", rekao je Koeman novinarima."Imali smo problematičan ciklus s mnogo ozljeda. Donosite odluke, a ponekad su tako teške."

Na popisu nema mjesta za lijevog beka Iana Maatsena, koji će nastupiti za Borussiju Dortmund protiv Real Madrida u finalu Lige prvaka u subotu i očekivalo se da će biti dio momčadi. Quinten Timber i vratar Nick Olij ostali su koji propuštaju EURO, zajedno s ozlijeđenim veznjakom Atalante Martenom de Roonom, pružajući priliku Ryanu Gravenberchu iz Liverpoola da se vrati u momčad po prvi put u više od godinu dana.

Nizozemska također ima Francusku i Austriju u skupini D i suočit će se s Kanadom (6. lipnja) i Islandom (10. lipnja) u domaćim pripremnim utakmicama prije nego što otputuju u Njemačku.

"Pozitivan sam. Teško nas je pobijediti", rekao je Koeman. "Možemo igrati više sustava s ovom skupinom i imati jaku momčad. Moramo poboljšati našu igru ​​bez lopte. Za nas je uspjeh samo naslov prvaka."

Vratari: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Fleken (Brentford, Engleska), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion, Engleska)

Braniči: Nathan Ake (Manchester City, Engleska), Daley Blind (Girona FC, Španjolska), Stefan de Vrij (Inter Milano, Italija), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Denzel Dumfries (Inter Milano, Italija), Matthijs de Ligt (Bayern) München, Njemačka), Jeremy Frimpong (Bayer Leverkusen, Njemačka), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur, Engleska), Virgil van Dijk (Liverpool, Engleska)

Veznjaci: Frenkie de Jong (FC Barcelona, ​​Španjolska), Ryan Gravenberch (Liverpool, Engleska), Teun Koopmeiners (Atalanta, Italija), Tijjani Reijnders (AC Milan, Italija), Jerdy Schouten (PSV Eindhoven), Xavi Simons (RB Leipzig, Njemačka), Joey Veerman (PSV Eindhoven), Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq, Saudijska Arabija)

Napadači: Steven Bergwijn (Ajax Amsterdam), Brian Brobbey (Ajax Amsterdam), Memphis Depay (Atletico Madrid, Španjolska), Cody Gakpo (Liverpool, Engleska), Donyell Malen (Borussia Dortmund, Njemačka), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim, Njemačka) .

Linker
05. rujan 2024 16:06