FABRICE COFFRINI Afp
NEVOLJE UOČI FRANCUSKE

Belgijski navijači se okomili na igrače, stigao im odgovor: ‘Evo zašto vas nismo pozdravili‘

‘Problem je počeo kada je počelo zviždanje Lukakuu. Ne zviždi se rekorderu‘, rekao je Meunier
Piše: SNObjavljeno: 29. lipanj 2024. 07:19

Thomas Meunier, desni bek Belgije, govorio je na konferenciji za medije o zvižducima koje je njegova reprezentacija doživila nakon remija bez pogodaka s Ukrajinom. Crveni vragovi su se kvalificirali u daljnji krug natjecanja, ali kao drugoplasirana momčad, s četiri boda "zarađena" boda.

Nezadovoljstvo je nastalo i kada je Kevin De Bruyne, kapetan momčadi, proglašen igračem utakmice. Belgijski igrači bili su šokirani reakcijom, pa je tako Jan Vertonghen mahao prstom prema navijačima, a De Bruyne je pozvao igrače na centar i uputio ih da napuste teren bez zahvale navijačima.

image

Thomas Meunier

DAMIEN MEYER Afp

- Mislim da je to bilo malo previše, jer smo se na kraju svega kvalificirali. Nije da smo bili zadnji u skupini - rekao je Meunier na konferenciji za novinare.

- Odradili smo svoj posao. Dobro, možda smo mogli i malo bolje, ali dobili smo što smo htjeli i to je najvažnije. Reakcija navijača i analitičara bila je pretjerana. Da se zna, igrači su pozdravili navijače. Ova ekipa uvijek igra na pobjedu. Rijetko sam vidio toliko entuzijazma u skupini. Da, utakmica je bila frustrirajuća.

- Ali mi smo na Europskom prvenstvu, ne možete svaku utakmicu dobiti 3:0, 4:0 - dodao je Meunier, koji se pridružio momčadi tek ovaj tjedan nakon što se oporavio od ozljede tetive koljena.

- Htjeli smo pozdraviti navijače, ali problem je počeo kada je počelo zviždanje Romeluu Lukakuu. Nitko to nije razumio; ne zviždi se svom rekordnom strijelcu.

image
FABRICE COFFRINI Afp

Kad se to dogodilo, kapetan De Bruyne je odlučio otići u svlačionicu, što je izazvalo daljnju akciju kada je proglašen igračem utakmice. Meunier je rekao da 100% podržava De Bruyneovu odluku da se vrati u svlačionicu.

- Prednost Kevina je što nema filtera. Govori što misli. Volim takve ljude. Kad je donio odluku da uđe unutra, igrači su ga pratili. Bila je to prava odluka - zaključio je.

Linker
29. lipanj 2024 07:20