Mikola Šaparenko

 KENZO TRIBOUILLARD Afp
Harvey Norman Junak dana

Njegova maestralna partija režirala je preokret, ušao je u rečenicu s legendarnim Ševčenkom

Mikola Šaparenko ponikao je u Iličevcu, a cijelu seniorsku karijeru proveo je u kijevskom Dynamu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. lipanj 2024. 23:31

Ukrajina je bila pred oproštajem s Europskog prvenstva nakon blijedog prvog poluvremena protiv Slovačke, no u nastavku je preokretom stigla do izuzetno vrijedne pobjede 2:1 kojom i dalje sve drži pod svojom kontrolom.

Junak ukrajinske reprezentacije bio je 25-godišnji veznjak Mikola Šaparenko, prvi igrač kijevskog Dynama koji je zabio na Euru nakon Andrija Ševčenka 2012. godine.

Lijep pogodak postigao je Šaparenko za izjednačenje u 54. minuti, inače slabijom lijevom nogom krasno je pogodio slovačku mrežu, a potom je u 80. minuti isto tako vrhunski uposlio Romana Jaremčuka, koji je postavio konačnih 2:1.

- Prva utakmica protiv Rumunjske za nas je bila velika lekcija i omogućila nam je da budemo spremni za Slovačku. Vidjeli ste našu mentalnu snagu. Slijedili smo upute i ideje našeg izbornika, i jako sam ponosan na to. Najvažnije je da smo pobijedili i da smo i dalje u igri na Euru - rekao je Šaparenko.

Ponikao je u Iličevcu, a cijelu seniorsku karijeru proveo je u kijevskom Dynamu za kojeg je u prošloj sezoni u 28 nastupa upisao šest pogodaka i devet asistencija. Protiv Slovačke je zabio drugi gol u 33. nastupu za reprezentaciju.

- Kad smo izjednačili, dobili smo vjeru i inspiraciju da preokrenemo utakmicu. Podrška navijača bila je izvrsna, trebali smo samo izaći na teren i pobijediti. Samo moramo vjerovati, u sve suigrače, i u našu sposobnost da svladamo suparnike - poručio je ukrajinski veznjak.

Linker
26. lipanj 2024 19:37