INA FASSBENDER Afp
NEOČEKIVANI PORAZ

Portugalski izbornik: ‘Gruzija je zasluženo pobijedila‘, Turski junak: ‘Održali smo obećanje...‘

Počeli smo s premalo intenziteta, brzo smo primili gol i to je ono što je Gruzija trebala.
Piše: HINAObjavljeno: 27. lipanj 2024. 00:13

Gruzijska pobjeda je zaslužena, željeli su ispisati povijest, kazao je nakon poraza od Gruzije portugalski izbornik Roberto Martinez. Španjolac je odlučio izvesti pričuvnu momčad, s izuzetkom vratara Dioga Coste i kapetana Cristiana Ronalda, i to je Portugalce koštalo poraza.

"Portugal nije uložio dovoljno intenziteta protiv gruzijske momčadi. Počeli smo s premalo intenziteta, brzo smo primili gol i to je ono što je Gruzija trebala. Njihov je vratar pružio sjajnu predstavu", komentirao je Martinez u konferenciji nakon utakmice.

"Tada smo pokušali zabiti, nismo uspjeli i to ih je još više potaklo da se nadaju. Njihova pobjeda je zaslužena. Nismo podcijenili Gruziju, ali oni su igrali igru ​​za upis u povijest," dodao je. "Pokazali su nevjerojatnu vjeru i uspjeli su održati svoju razinu intenziteta."

"Čestitao bih Willyju Sagnolu jer je kao trener je napravio nevjerojatan posao i zaslužuju ono što su postigli".

U osmini finala Portugal će 1. srpnja odmjeriti snage sa Slovenijom. Gruzija će dan ranije igrati protiv Španjolske. u drugoj utakmici večeri Turska je s 2:1 svladala Češku.

Tomaš Souček, kapetan češke reprezentacije:

"Razočaranje je jer smo svi željeli napredovati. Bili smo spremni za to. Mislio sam da je to dovoljno... i razočarani smo jer nismo uspjeli. Rekao sam prije utakmice da se nadam da se to neće dogoditi (isključenje). Ovo je treća utakmica... Ali, naravno, ima mnogo situacija koje smo trebali riješiti kao momčad."

Mert Muldur, turski reprezentativac:

"Svi smo se jako dobro borili. Inače, imali smo problema protiv takvih momčadi u prošlosti... Mislim da smo se sada popravili."

Baris Alper Yilmaz, turski reprezentativac koji je proglašen igračem utakmice:

"Želim biti što korisniji momčadi. Bila je to stvarno teška utakmica. Prošli smo u šesnaestinu finala, jako smo sretni. Kad smo razgovarali s prijateljima prije kampa, jedini cilj nam je bio proći skupinu. Održali smo obećanje i prošli smo. Sada idemo korak po korak."

image
JOHN MACDOUGALL Afp

Linker
27. lipanj 2024 00:13