Antonin Barak

 GABRIEL BOUYS Afp
SUDAC BEZ MILOSTI

VIDEO: Je li ovo najveći tragičar Eura? U 20. minuti ostavio momčad na cjedilu, pogledajte zašto

Čeh Antonin Barák zaradio je najbrže isključenje u povijesti svih europskih prvenstava
Piše: SNObjavljeno: 26. lipanj 2024. 21:41

Antonín Barák je nakon samo 20 minuta morao završiti utakmicu u Hamburgu. Naime, češki veznjak u ranoj je fazi utakmice protiv Turske zaradio dva žuta kartona, zbog čega ga je sudac István Kovács poslao na ranije tuširanje, pri rezultatu 0:0

Čeh je prvi žuti karton dobio u 11. minuti zbog povlačenja Ferdija Kadıoğlua, dok je drugi karton zaradio devet minuta kasnije zbog gaženja po stopalu Saliha Özcana.

Češki su reprezentativci prosvjedovali kod drugog žutog kartona, tvrdeći kako je Barák prvo izbio loptu ispred Turčina, a zatim ga nagazio, ali rumunjski sudac bio je nemilosrdan i ostao je pri svojoj odluci.

Isključenje Baráka pogledajte OVDJE.

Zanimljivo, veznjak Fiorentine ispisao je i povijest europskih smotri, s obzirom na to da je zaradio najbrže isključenje u povijesti svih europskih prvenstava.

image
RONNY HARTMANN Afp

Ovo je tek drugi crveni karton na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Ujedno, i prvi još od prve utakmice na turniru, kada je škotski branič, Ryan Porteous, zaradio izravno isključenje zbog krvničkog prekršaja nad Ilkayjom Gündoğanom.

Baráku je to bio 44. nastup za češku reprezentaciju i prvi crveni karton.

Linker
26. lipanj 2024 21:43