Vincenzo Montella

 MAIRO CINQUETTI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Mairo Cinquetti/alamy/alamy/profimedia
SAGA JE GOTOVA

Službeno: Turci imaju novog izbornika, talijanska legenda debitira protiv Vatrenih na Pampasu

Ugovor je potpisan, a iz Turskog nogometnog saveza najavili su novo razdoblje
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2023. 17:43

Turski nogometni savez službeno je objavio da je ovoga četvrtka potpisao trogodišnji ugovor s novim izbornikom muške seniorske reprezentacije. To je Vincenzo Montella (49), donedavni trener tamošnjeg prvoligaša Adane Demirspora. Montella je, podsjetimo, bio glavni kandidat za upražnjenu funkciju nakon što su se Turci odlučili zahvaliti dosadašnjem izborniku Stefanu Kuntzu.

Službeno predstavljanje Montelle zakazano je za sljedeću srijedu u 14 sati po lokalnom vremenu u Istanbulu.

Montella, igračka legenda Rome i nekadašnji talijanski reprezentativni napadač dosada je trenersku karijeru gradio u svojoj domovini. Bio je trener Rome, Catanije, Fiorentine, Sampdorije i Milana, prije no što će kratko preuzeti španjolskog prvoligaša Sevillu.

U turski nogomet došao je u rujnu 2021. godine, a na klupi Adane zadržao se dvije sezone, nakon čega je uslijedio sporazumni raskid ugovora.

Montella će svoj debitantski nastup na klupi Turske imati protiv Hrvatske. Dvoboj se igra u Osijeku, na Pampasu, 12. listopada. Tursku, trenutno drugoplasiranu reprezentaciju naše kvalifikacijske skupine za Euro 2024. do kraja kvalifikacija potom čekaju još domaći ogled s Latvijom, baš u Adani, te za kraj u studenom gostovanje kod Walesa.

Standings provided by Sofascore
Linker
28. travanj 2024 10:21