Jaroslav Šilhavy

 MICHAL CIZEK Afp
NEUGODNO IZNENAĐENJE

Šok iz zemlje koja je sinoć izborila Euro: Izbacio tri igrača iz momčadi, ostvario veliku pobjedu pa dao ostavku

Na posljednjem Europskom prvenstvu Šilhavy je vodio Češku do četvrtfinala
Piše: HinaObjavljeno: 21. studeni 2023. 09:47

U ponedjeljak je češka nogometna reprezentacija izborila plasman na Europsko prvenstvo iduće godine, ali je unatoč tome odmah nakon tog ostvarenja izbornik Jaroslav Šilhavy podnio ostavku na dužnost.

"Premda smo sada svi sretni i ostvarili smo dobar rezultat, već ranije sam imao dogovor s ljudima iz Češkog nogometnog saveza te sam odlučio napustiti mjesto izbornika“, rekao je nakon 3:0 pobjede protiv Moldavije 62-godišnji Šilhavy koji je bio izbornik Češke od 2018. godine.

Na posljednjem Europskom prvenstvu Šilhavy je vodio Češku do četvrtfinala, ali je tijekom aktualnih kvalifikacija bio na čestom udaru tamošnje javnosti zbog, kako je predstavljeno, slabe igre i rezultata. Navodeći razloge odlaska Šilhavy je spomenuo da je „pritisak bio ogroman“.

Prije posljednje utakmice Šilhavy je bio u središtu pozornosti nakon što je odlučio trojicu reprezentativaca izbaciti iz momčadi. U pitanju su bili Coufal, Brabec i Kuchta, a razlog izbacivanja je njihov odlazak u noćni klub unatoč zabrani koju su imali.

Linker
21. studeni 2023 09:50