JIMMY BOLCINA/PANORAMIC/PROFIMEDIA Jimmy Bolcina/panoramic/profimedia
ZAVLADAO JE KAOS

Šok u reprezentaciji: Jedan od najboljih na svijetu napustio kamp, na pomolu raspad slavne generacije

Situacija je ispala pomalo nenadano, izbornikova reakcija, ako je i bude, stići će kasno
Piše: SNObjavljeno: 19. lipanj 2023. 09:01

Nakon što su prije par dana odigrali 1:1 protiv Austrije u Bruxellesu, pred nogometnim reprezentativcima Belgije je novo iskušenje. Doduše, okršaj u Tallinnu protiv slabašne Estonije trebao bi izabranicima Domenica Tedesca poslužiti kao motiv za napumpavanje gol-razlike. Estonci su među slabijima ovoga trenutka, ali da to za Belgiju neće biti lagano gostovanje pobrinuli su se sami igrači.

Kako javljaju belgijski mediji, u reprezentaciji je uoči puta na Baltik izbio kaos. U fokusu je Thibaut Courtois, vratar madridskog Reala i suigrač hrvatskog kapetana Luke Modrića. Courtoisu je naime, zasmetalo što na utakmici protiv Austrije nije imao kapetansku traku.

Da stvar bude paradoksalnija, izbornik Tedesco najavio je da će protiv Austrije kapetan biti Romelu Lukaku, a da će Courtois imati tu čast protiv Estonije. Isprva su se s time svi složili, no Courtoisu je to ipak zasmetalo pa je odlučio da neće putovati s momčadi u Tallinn.

Naravno, da se u finalu Lige prvaka između Manchester Cityja i Intera nije ozlijedio Kevin De Bruyne, ništa se od ovoga ne bi dogodilo, no s obzirom na to da se veznjak momčadi s Etihada neće vraćati na terene do rujna, ispao je problem u reprezentaciji.

Belgija nije prošla skupinu s Hrvatskom, Marokom i Kanadom na lanjskom SP-u u Kataru, a ovo bi mogao biti novi znak da se slavna generacija raspada. Courtois je i u izjavama nakon utakmice bio dosta kritičan prema suigračima.

Linker
03. svibanj 2024 12:03