Unai Simon

 JAVIER SORIANO Afp
NISU ZADOVOLJNI

Španjolci oštro odbacuju ‘revoluciju‘: ‘Hoćete li nas jednog dana snimati u toaletu? Možda vam je zanimljivo‘

Furija ima zahtjevan zadatak protiv Erlinga Haalanda i norveškog društva
Piše: SNObjavljeno: 14. listopad 2023. 22:35

Nogometna reprezentacija Španjolske u nedjelju će ugostiti Norvešku (20:45) u vidu osme runde A skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Erling Haaland i društvo mogli bi dobrano "zapapriti" Furiji, budući da na trećem mjestu imaju 10 bodova, odnosno dva manje od drugoplasiranih Španjolaca.

O važnosti ogleda na konferenciji za medije govorili su španjolski izbornik Luis de la Fuente i Unai Simon, a upravo je komentar iskusnog vratara uzeo glavnu pozornost. Naime, Simon i Španjolci očito su revoltirani, ironično, onime što mnogi nazivaju - revolucijom. Mjesecima se najavljuje da će kamere uskoro imati pristup svlačionicama, a čuvaru španjolske mreže to se nimalo ne sviđa.

- Najrađe ne bih pričao o tome. Nema smisla. Mislim da bi jednostavno trebale postojati granice. Jednog dana ući će nam s kamerama u toalet, da vide što se tamo događa. Ljude koje ja poznajem to ne zanima, ali vjerujem da će mnoge zanimati što se događa u kupaonici - poručio je Simon.

Posebnu pažnju Španjolci su, jasno, posvetili udarnom adutu Manchester Cityja.

- Znamo da on može prelomiti utakmicu, da ne smije dobiti loptu u naših 16 metara. Bilo desnom, lijevom, glavom, iz čiste šanse ili poluprilike, Haaland zabija. Moramo spriječiti da uopće primi loptu, znamo što slijedi kada se to dogodi - rekao je Simon.

Završno, govorio je i o ostalim snagama Norveške.

- Oni su kompletna momčad s jako puno individualne kvalitete. Ipak, mislim da su Škoti malo bolji.

Škotska predvodi C skupinu s 15 ostvarenih bodova, slijede Španjolska (12), Norveška (10), Gruzija (4) i Cipar (0).

Linker
03. svibanj 2024 05:24