Proslava španjolskih igrača u Madridu

 SCREENSHOT
NA PERIŠIĆEVOM TRAGU

Španjolci tražili Zlatnu loptu za Rodrija, Joselu odmah pokazao na drugog igrača

U jednom trenutku igrači su predvođeni Rodrijem počeli pjevati "Gibraltar je španjolski"
Piše: Hina, SNObjavljeno: 16. srpanj 2024. 06:29

Na trgu Plaza de Cibeles, koji se nalazi ispred gradske vijećnice u Madridu, deseci tisuća navijača proslavili su u ponedjeljak navečer s igračima osvajanje naslova europskog prvaka.

Navijači sa španjolskim zastavama euforično su proslavili četvrti pehar najboljeg na kontinentu. S igračima je na pozornici bila i 10-godišnja djevojčica koja boluje od raka, a kojoj je bila želja upoznati igrače Španjolske. Proslava koju je vodio kapetan momčadi Alvaro Morata završila je u ponoć pjesmom "We Are the Champions" britanske grupe Queen.

U jednom su trenutku igrači počeli skandirati i pjevati Rodriju zazivajući Zlatnu loptu, na što je reagirao Joselu koji je odmah prstom uperio u Danija Carvajala. Na istom je tragu, podsjetimo, na društvenim mrežama bio i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, koji je nakon finala ustvrdio da Carvajal mora dobiti Zlatnu loptu.

Nije to bila jedina zanimljivost s proslave. Rodri, koji je proglašen najboljim igračem Eura, zapjevao je u jednom trenutku "Gibraltar je španjolski", čime se dotaknuo dugogodišnjeg spora. Gibraltar je britanski poluotok sa 33.000 stanovnika na jugu Španjolske oko kojeg se desetljećima spore London i Madrid.

"Gibraltar je španjolski, Gibraltar je španjolski...", pjevao je 28-godišnji Rodri, vidi se na snimci koju je objavila Marca.

Španjolska je u nedjelju s 2:1 pobijedila Englesku, a zvijezda Manchester Cityja kasnije je proglašena najboljim igračem turnira.

Španjolska javna televizija (RTVE) navela je na svojoj internetskoj stranici da je tijekom slavlja više igrača "u nekoliko navrata" pjevalo o španjolskom Gibraltaru. Izbornik Luis de la Fuente poručio je da je ponosan na momčad i pozvao na jedinstvo Španjolaca.

- Živjela Španjolska! - uzviknuo je.

Linker
29. kolovoz 2024 12:43