Doychinov/afp/profimedia
OPET NIJE DOBRO

Srbi saznali što ih čeka na Euru, krenulo očajavanje: ‘Ne, ne i ne! Ovo su najgore moguće vijesti...‘

Izbornik Dragan Stojković ‘Piksi‘ ispunio je obećanje otprije mjesec dana
Piše: SNObjavljeno: 21. studeni 2023. 08:01

Reprezentacija Srbije jučer je remizirala s Bugarskom (2:2) u Leskovcu, a bod im znači osiguranje plasmana u Njemačku. Prvi je to put još od 2000. godine da Orlovi lete na Europsko prvenstvo, no valja spomenuti da su tada nastupili kao Srbija i Crna Gora.

Izbornik Dragan Stojković "Piksi" ispunio je obećanje otprije mjesec dana:

- Odvest ću Srbiju na Europsko prvenstvo - kazao je, da bi sinoć pričao o poklonu naciji i pohvalio svoje izabranike.

Neki mediji suzdržali su se od riječi hvale, nisu u potpunosti zadovoljni viđenim. Smatraju da igra Srbije mora biti na mnogo višoj razini, inače na prvenstvu baš i neće dugo trajati. Otegotna okolnost bit će i činjenica da su završili u četvrtoj, odnosno posljednjoj jakosnoj skupini, stoga mogu očekivati i teže suparnike. Sudeći po napisima tamošnjih portala, četvrti pot nikako im se ne sviđa.

"Ne, ne, ne! Srbija dočekala najgore vijesti pred ždrijeb za Euro 2024!", stoji u samom naslovu teksta objavljenog u srpskim Novostima, koje polemiziraju o svim mogućim scenarijima na EP-u.

"Nema dobrih vijesti, Srbija čeka ždrijeb u četvrtom šeširu i na Euru će morati najtežim mogućim putem", u sličnom tonu komentira Kurir.

Inače, reprezentacije se kategoriziraju u jakosne skupine ovisno o rezultatima u kvalifikacijama. Sve prvoplasirane ekipe svojih grupa bit će ispred drugoplasiranih, a zatim se ekipe razvrstavaju po broju osvojenih bodova. Šest najboljih završava u prvom šeširu, to su Portugal, Francuska, Engleska, Španjolska i Belgija.

Zatim idućih šest upada u drugi šešir, sljedećih šest u treći i toliko u četvrti. Srbija je u teoriji mogla završiti u trećoj skupini i na papiru imati nešto lakši zadatak. Međutim, u četvrti pot izgurali su ih Česi i Slovenci, koji su pobijedili Moldaviju (3:0) u Olomoucu, odnosno Kazahstan (2:1) u Ljubljani.

Podsjetimo, ždrijeb za Euro održat će se 2. prosinca 2023. u Hamburgu. Čvrsto vjerujemo da će se među kuglicama plesati i papirić s natpisom "Hrvatska", a ako se to ostvari, Vatreni će vjerojatno biti u trećoj jakosnoj skupini.

Linker
08. svibanj 2024 15:23